Ενότητα: Διαστρέβλωση των θέσεών μας από τη Λαϊκή Συσπείρωση
Πολιτική

Ενότητα: Διαστρέβλωση των θέσεών μας από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Για «λαϊκισμό» κατηγορεί τη δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι με αφορμή ανακοίνωση της πρώτης για τη μονιμοποίηση υπαλλήλων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στον Δήμο (Λαϊκή Συσπείρωση: Ψήφισμα – κοροϊδία για τους εργαζόμενους).

Η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Μαγιάκης, κάνει λόγο για πλήρη διαστρέβλωση των θέσεών της από πλευράς της Λαϊκής Συσπείρωσης (επικεφαλής ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Φωτόπουλος), όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

«Λαϊκισμός χωρίς όρους και προϋποθέσεις»
Πλήρης διαστρέβλωση των θέσεών μας για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στον Δήμο από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Σε ένα τμήμα της ανακοίνωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επιχειρείται να αποδομηθούν οι πάγιες θέσεις της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων του δήμου που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και αφ΄ ετέρου να ταυτιστούν με εκείνες της διοίκησης Πατούλη.

Είναι σε όλους γνωστό πως η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» πιστεύει, παλεύει και απαιτεί, από κάθε διοίκηση, κεντρική ή τοπική, τη σταθερή, μόνιμη, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που εργάζονται στο Δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θεωρεί πως οι πάγιες ανάγκες των Δήμων, πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό και να μην οδηγούν σε συνθήκες ομηρίας και πελατειακών σχέσεων τους εργαζόμενους με τους ιθύνοντες.

Είναι επίσης γνωστό πως η δημοτική παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» επιθυμεί διακαώς ένα σύστημα αξιοκρατίας και διαφάνειας στις προσλήψεις όλου του προσωπικού.

Η λογική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «μπήκες – έμεινες!», κάτι σαν το γνωστό «μέχρι να τρουπώσω», δεν μας βρήκε ποτέ σύμφωνους και το καταθέτουμε καθαρά και με παρρησία μπροστά στους εργαζόμενους, χωρίς να χαϊδεύουμε κανέναν. Εργαζόμενοι που εργάζονται στο δήμο μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων 5 μηνών, ή άλλοι που εισήλθαν στον Δήμο σε δημοτικές επιχειρήσεις ή ΚΟΙΝΣΕΠ εξαιτίας των προσωπικών σχέσεών τους με το σύστημα Πατούλη, δεν είναι δυνατόν να μονιμοποιηθούν χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ και χωρίς να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όσο για το τι ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» στο ψήφισμα της διοίκησης Πατούλη ας διαβάσουν, πιο προσεκτικά αυτή τη φορά, τα πρακτικά.

Όπως επίσης θα προτείναμε στη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» να διερευνήσει αν για το «χωρίς όρους και προϋποθέσεις» συμφωνούν μαζί της οι αντιπρόσωποι τους στην ΠΕΔΑ ή όλοι οι εκλεγμένοι με την υποστήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμαρχοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet