Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων
Ποιότητα Ζωής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, η οποία κορυφώθηκε με την από κοινού συνδιοργάνωση με τους όμορους Δήμους Χαλανδρίου και Πεντέλης και τους φυσιολατρικούς συλλόγους «Βριλησσός» και «Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου» της 1ης  πεζοπορικής διάσχισης της ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου το πρωινό της Κυριακής 5 Ιουνίου 2016 – Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης υποδέχτηκε, στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι, τους 200 και πλέον πεζοπόρους μελών των συλλόγων και ενεργών πολιτών που αγαπούν το φυσικό περιβάλλον, οι οποίοι, έχοντας πεζοπορήσει περισσότερο από 3 ώρες, είχαν την ευκαιρία να ξαποστάσουν και να αναλάβουν δυνάμεις με φρούτα και νερό που διατέθηκαν από το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας που είχε αναλάβει τη στήριξη της δράσης για την περιοχή των Βριλησσίων, με βάση τον σχεδιασμό του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Μαυραγάνη.

Στον χώρο της ρεματιάς πραγματοποιήθηκε παράλληλη ενημέρωση, σε όσους προσέγγισαν το σημείο από τη δυτική συνοικία των Βριλησσίων και για κάθε ενδιαφερόμενο, σχετικά με το νέο πρόγραμμα αποκομιδής οργανικών αποβλήτων και μετατροπής τους σε υψηλής ποιότητας κομπόστ σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Διανεμήθηκαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, τσάντες με κόμποστ από τα προγράμματα χωριστής διαλογής οργανικής της λαϊκής και σούπερ μάρκετ και καταστημάτων μαναβικής της πόλης, καθώς και σακούλες απόρριψης του οργανικού υλικού σε κατοίκους της περιοχής που καλύπτει το νέο πρόγραμμα.

Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκε και η φετινή (2η) Εβδομάδα Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Δήμος ευχαριστεί, με ανακοίνωσή του, ιδιαιτέρως τους δημάρχους Πεντέλης και Χαλανδρίου Δ. Στεργίου και Σ. Ρούσσο, αντίστοιχα, και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και συνεργάτες τους.

Παράλληλα, ο Δήμος Βριλησσίων δίνει τα συγχαρητήριά του στον φυσιολατρικό σύλλογο της πόλης των Βριλησσίων «Βριλησσός», καθώς και στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Προστασίας  Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου για την πρωτοβουλία υλοποίησης του σημαντικού εγχειρήματος, και δεσμεύεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, να συμμετέχει και να στηρίζει ενεργά και στο μέλλον τη συγκεκριμένη και κάθε τέτοιου είδους περιβαλλοντική και αναπτυξιακή τοπική τους δράση και εν γένει παραγωγικές συνέργειες με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών στον κοινό τοπικό κοινωνικό χώρο όλων.

Ο Δήμος ευχαριστεί, επίσης, ευχαριστεί το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και την υπεύθυνη Επικοινωνίας Ε. Χατζάκη για το τριήμερο «Περιβάλλον – Υγεία» με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους δημότες από τις 1 ως 3 Ιουνίου στην πλατεία Αναλήψεως, σε συνεργασία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας (ΟΚΠΑ), στο πλαίσιο της φετινής 2ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και για την παρουσία ασθενοφόρου με ειδικευμένο προσωπικό σε ολόκληρη τη διάρκεια της 1ης πεζοπορικής διάσχισης της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου.

Ευχαριστεί ακόμη τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για τη συμμετοχή του στην Εβδομάδα Περιβάλλοντος με τον καθαρισμό του δάσους Θεόκλητου και τμήματος της Ρεματιάς στο ύψος της Π. Μελά την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 ενόψει της 1ης πεζοπορικής διάσχισης της ρεματιάς.

Επίσης, ευχαριστεί τους εργαζόμενους του καταστήματος ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ της Λ. Πεντέλης στα Βριλήσσια – το οποίο συνέβαλε και στην προμήθεια φρούτων για τους πεζοπόρους-, επίσης για τη συμμετοχή τους στη 2η Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2016 με τον καθαρισμό του δάσους Θεόκλητου και τμήματος της ρεματιάς στο ύψος της Π. Μελά την Κυριακή 29/5 ενόψει της 1ης πεζοπορικής διάσχισης της ρεματιάς. Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία και συνδρομή τους στην υποδοχή των πεζοπόρων στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων και στην ενημερωτικής δράσης χωριστής αποκομιδής και κομποστοποίησης οργανικών στους περιφερειακούς συμβούλους Φ. Χρυσικό, Π. Δαμιανό και Αρ. Βρούστη (μέλος και της Ε.Ε. ΕΔΣΝΑ).

Τέλος, ο Δήμος ευχαριστεί ιδιαιτέρως το προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που συνέδραμαν τις δράσεις, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της 2ης Εβδομάδας Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet