Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Νώντας Γαρδέλης στο Δ.Σ. Αμαρουσίου
Πρόσωπα

Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Νώντας Γαρδέλης στο Δ.Σ. Αμαρουσίου

Ο ρόλος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εξ αντικειμένου δύσκολος. Μόνο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο σε περιόδους όπου στις αντιπαραθέσεις εντός ενός Δημοτικού Συμβουλίου τα όποια προβλήματα ενός Δήμου μπερδεύονται με τα… πάθη της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Δηλαδή, αυτό που συμβαίνει, ολοένα και συχνότερα τελευταίως, στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Γεγονός που αναγκάζει τον πρόεδρο του Σώματος, Νώντα Γαρδέλη, πολλές φορές να υιοθετεί ρόλο «πυροσβέστη», προκειμένου να αποτρέψει τις «εστίες φωτιάς» να επεκταθούν στο σύνολο της αίθουσας συνεδριάσεων.

Όμως, αυτό δεν είναι και πολύ εύκολο, δεδομένου ότι -πλην όλων των άλλων- υπάρχουν τεταμένες σχέσεις και μεταξύ των παρατάξεων της μειοψηφίας και ιδιαίτερα μεταξύ της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι (στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και της Λαϊκής Συσπείρωσης (αποτελείται από κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους). Μάλιστα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος (Τρίτη 7 Ιουνίου 2016) ανέβηκαν τα… ντεσιμπέλ της αντιπαράθεσης μεταξύ του επικεφαλής της Ενότητας, Λευτέρη Μαγιάκη και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θανάση Φωτόπουλου, με αποτέλεσμα ο κ. Ν. Γαρδέλης να χρειαστεί να ζητήσει να σβηστούν από τα πρακτικά ορισμένες εκφράσεις…

Ωστόσο, οι δυσκολίες για τον πρόεδρο του Σώματος δεν σταματούν εδώ, αφού αντιμετωπίζει «πονοκεφάλους» και από την πλευρά της συμπολίτευσης, με κάποιους εκ των δημοτικών συμβούλων αυτής να εκφράζουν συχνά κριτική στον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του, προκαλώντας του εμφανή εκνευρισμό.

Όλα αυτά, βέβαια, απουσία του δημάρχου γιατί, όταν ο Γιώργος Πατούλης βρίσκεται στην αίθουσα, οι «αταξίες» των συμβούλων της πλειοψηφίας περιορίζονται δραστικά…

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Ν. Γαρδέλης θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις «διπλωματικές» του ικανότητες προκειμένου να διαχειριστεί ένα Σώμα που όσο πάει γίνεται και πιο… ανήσυχο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet