Μηνύματα αγάπης, φιλίας και αλληλεγγύης στο 9ο Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών
Κοινωνία

Μηνύματα αγάπης, φιλίας και αλληλεγγύης στο 9ο Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς, με θέμα «Μια μεγάλη αγκαλιά για όλου του κόσμου τα παιδιά». Το Φεστιβάλ περιελάμβανε πέντε εκδηλώσεις από θεατρικά, μουσικοκινητικά δρώμενα και παιδικές μελωδίες, με τη συμμετοχή των παιδιών όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου.

«Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την ελεύθερη έκφραση, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να εντάσσονται στην ομαδική ζωή, ενώ μέσα από τη μουσική και την κίνηση τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και αποκτούν δεξιότητες στον λόγο, στον ρυθμό και στην κίνηση. Τόσο το θεατρικό παιχνίδι όσο και η μουσική έχουν μεγάλη σημασία στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Οι  μικροί πρωταγωνιστές, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, άφησαν τα μηνύματά τους, που αφορούν όλα τα παιδιά του πλανήτη, όπως «Αγάπη, Φιλία, Ειρήνη, Οικογένεια, Αλληλεγγύη, Υγεία, Ευτυχία, Χαρά», ενώ καταχειροκροτήθηκαν από τους προσκεκλημένους, τους οποίους συγκίνησε το ταλέντο, ο αυθορμητισμός και η αθωότητά τους.

Μεταφέροντας τον θερμό χαιρετισμό του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ελένη Λέκκα – Καλαντζάκη, τόνισε ότι η στήριξη των οικογενειών της πόλης και της εργαζόμενης μητέρας είναι υψηλή προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής. «Με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον», υπογράμμισε «θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα στα παιδιά της πόλης μας».

Επίσης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, τοποθετώντας την σε αυτή την νευραλγική θέση ευθύνης, ανέφερε ότι «παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, με τη βοήθεια τόσο του δημάρχου, όσο και του προσωπικού, με την κατάθεση ψυχής καθημερινά για κάτι που τόσο πολύ αξίζει, τα παιδιά μας, έχουμε καταφέρει να παρέχουμε σημαντικές και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους Παιδικούς μας Σταθμούς».

Στις εκδηλώσεις παρευρέθη, επίσης, η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Ιωάννου Αικατερίνη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet