Πραγματοποιήθηκε το 1ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δημοτικών Σχολείων
Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δημοτικών Σχολείων

Στo πλαίσιο ανάπτυξης και διάδοσης του σκακιού στην Κηφισιά, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ερυθραίας προκήρυξαν το 1ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Δήμου Κηφισιάς, «έναν νέο θεσμό που έλειπε από την περιοχή μας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου 2016, στον χώρο των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» και όλοι οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την ίδια μέρα.

Η συμμετοχή των σχολείων ήταν αρκετά ικανοποιητική και έλαβαν μέρος στο Μαθητικό Πρωτάθλημα περίπου 150 μαθητές από νήπια μέχρι και ΣΤ’ Δημοτικού.

Υπήρξε ολοκληρωμένο σύστημα αγώνων, κριτήρια, κανονισμοί, ενστάσεις, διαπιστευμένη διαιτησία και τέλος έπαθλα – βραβεύσεις. Επίσης, δόθηκαν κύπελλα στο πρώτο αγόρι και στο πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας και μετάλλια στον δεύτερο και τρίτο νικητή και στη δεύτερη και τρίτη νικήτρια της κατηγορίας. Όλοι οι συμμετέχοντες που πήραν μέρος στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα.

Διευθυντής των αγώνων ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Πατριαρχέας και υπεύθυνη κληρώσεων και επικεφαλής διαιτητής η κα Βιργινία Ψωμά, ενώ υπήρχαν και διαπιστευμένοι διαιτητές που ανέλαβαν τη διαιτησία στις επιμέρους αίθουσες.

Στον χώρο ακόμα υπήρξε γιατρός και εθελοντές γονείς από τα 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία που βοήθησαν στην υλοποίηση του τουρνουά σκακιού, όπως δηλώσεις συμμετοχών, στήσιμο αγώνων κ.λπ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Μιχάλης Χρ. Καυγαλάκης.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται, επίσης, ότι το 1ο Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι πραγματοποιήθηκε εις μνήμην του γονέα Γεώργιου Μπαζούλη που έφυγε νωρίς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet