Η «Λευκή νύχτα» και οι απειλές κατά του προέδρου του ΕΣΑΜ, Γ. Νικολαράκου
Πρόσωπα

Η «Λευκή νύχτα» και οι απειλές κατά του προέδρου του ΕΣΑΜ, Γ. Νικολαράκου

Η συζήτηση, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, μπορεί να αφορούσε την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, αλλά… παραπλεύρως έγινε αναφορά και στην επικείμενη «Λευκή Νύχτα» που προγραμματίζεται στο Μαρούσι για το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.

Το θέμα έθιξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Γιάννης Νικολαράκος, ο οποίος δήλωσε ότι η εκδήλωση θα γίνει, παρά τις αντιδράσεις κάποιων κύκλων, αναφερόμενος ιδιαίτερα σε blog αντιεξουσιαστικού χώρου που καταφέρεται κατά της συγκεκριμένης δράσης και μάλιστα καλεί σε ακύρωσή της.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΜ προχωρώντας ακόμη περισσότερο αναφέρθηκε και σε απειλές που δέχεται ο ίδιος, ενώ υπενθύμισε και την πρόσφατη επίθεση στο κατάστημα οπτικών που διατηρεί στο εμπορικό κέντρο της πόλης, στη διάρκεια της οποίας καταστράφηκε σημαντικό μέρος του εμπορεύματος (Έσπασαν το κατάστημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου).

Οι επισημάνσεις του κ. Γ. Νικολαράκου δεν έμειναν αναπάντητες από πλευράς των δημοτικών συμβούλων της αριστερής πτέρυγας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι εν λόγω εκδηλώσεις καταδικάστηκαν ως «αντεργατικές» και ως εκφράσεις «εργοδοτικής αυθαιρεσίας», ενώ επίσης τονίστηκε ότι αυτό που λείπει σήμερα από τον πολίτη-καταναλωτή δεν είναι «περισσότερες ώρες, αλλά περισσότερα χρήματα».

Εκείνο που δεν ακούστηκε, ούτε κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ούτε και μετά την επίθεση στο κατάστημα του κ. Γ. Νικολαράκου, είναι η σαφής και κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης πράξης, αλλά και οποιασδήποτε απειλής διατυπώνεται εναντίον του. Γιατί σαφώς ο καθένας έχει δικαίωμα να αντιτάσσεται σε οτιδήποτε θεωρεί ότι προσβάλλει τα εργασιακά ή άλλα δικαιώματά του, αλλά ουδείς μπορεί να το πράττει αυτό με τρόπους που καταπατούν βάναυσα τα δικαιώματα των άλλων συνανθρώπων του (τουλάχιστον, στη Δημοκρατία, έστω και με τα όποια προβλήματά της).

Σε διαφορετική περίπτωση, οδηγούμαστε σε επικίνδυνα μονοπάτια και ουσιαστικά νομιμοποιούμε όποιον θεωρεί ότι θίγεται από κάποια πολιτική, μέτρο κ.ο.τ., να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και να προσπαθεί να επιβάλλει το «δικό του δίκιο».

Ανεξαρτήτως του πόσο συμπαθές ή αντιπαθές είναι ένα πρόσωπο, ανεξαρτήτως του σε ποια επαγγελματική ή άλλη τάξη ανήκει, οφείλουμε να του αναγνωρίζουμε ότι έχει τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα με όλους μας και να το υπερασπιζόμαστε οποιαδήποτε στιγμή απειλείται με στέρηση κάποιου από αυτά τα δικαιώματα.

Οι όποιες «Λευκές νύχτες» δεν νομιμοποιούν όσους επιχειρούν να επιβάλλουν «μαύρες» πρακτικές…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet