Μπήκαν οι υπογραφές για τον νέο βρεφονηπιακό στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Μπήκαν οι υπογραφές για τον νέο βρεφονηπιακό στο Ηράκλειο Αττικής

Την προγραμματική σύμβαση για να ξεκινήσει η υλοποίηση της κατασκευής του νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού επί της Λεωφόρου Πλαπούτα υπέγραψε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετικό αίτημα της δημοτικής Αρχής της πόλης, θα κοστίσει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες για την φιλοξενία των παιδιών των κατοίκων σε δύο γειτονιές με ιδιαίτερες απαιτήσεις, τα Ηπειρώτικα και το Παλαιό Ηράκλειο.

Επόμενο βήμα, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από τον δήμαρχο και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, είναι να πραγματοποιηθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός που θα αναδείξει τον ανάδοχο, για να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση του σταθμού, υπό την επιμέλεια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

«Καθώς, ο Δήμος έχει φροντίσει να προετοιμάσει όλες τις υπόλοιπες απαιτήσεις, στόχος είναι το έργο να μπει μπροστά με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς», σημειώνει η διοίκηση του Δήμου.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα είναι δυναμικότητας 60 παιδιών και θα κατασκευαστεί στο οικοδομικό τετράγωνο 238Γ, ιδιοκτησίας Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Πλαπούτα, Εφέσσου, Κ. Παλαμά και Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 2.560,50τ.μ.

Ο σταθμός θα αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα (μαζί με το υπόγειο), έχει συνολική επιφάνεια 802,00 τ.μ. και θα ικανοποιεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας.

«Με την κατασκευή ενός ακόμα βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη δίνουμε λύση σε ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων του Παλαιού Ηρακλείου και των Ηπειρώτικων, αίτημα που εκκρεμεί από το 1993, οπότε και υπήρξε από τον Δήμο η πρώτη πρόβλεψη για ανέγερση σταθμού στην εν λόγω περιοχή.

Σήμερα, η νέα δημοτική Αρχή καταφέρνει να κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση προς τους κατοίκους, διεκδικώντας, με σχέδιο και μεθοδικότητα, τη χρηματοδότηση του έργου και πετυχαίνοντας, χάρη στη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, αυτό να γίνει πράξη», σχολίασε ο κ. Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet