Στην 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στην 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού η οποία πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ελληνικής Διασποράς στο Ζάππειο Μέγαρο, παρέστη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στη συνάντηση μετείχαν διακεκριμένοι Έλληνες ομογενείς και εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, της εκκλησίας, της ιατρικής και του πολιτισμού.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «His Majesty the Greek Immigrant» ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα και στην Ελληνίδα της διασποράς απ΄ όλη την υφήλιο και είχε σκοπό να καταδείξει και να αναδείξει την πορεία και την εξέλιξη του διεσπαρμένου ελληνισμού, καθώς και να προωθήσει τη σύνδεσή του με την πατρική γη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Γ. Πατούλης απένειμε τιμητική διάκριση στον medical doctor Hionis D. Marinos, που τιμήθηκε μαζί με άλλους διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού για τη συμβολή τους με τη δραστηριότητά τους σε ποικίλους επαγγελματικούς τομείς καθώς και στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην επιστημονική πρόοδο και την ανθρώπινη ευημερία.

Στο επιχειρηματικό Forum που ακολούθησε τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με στόχο τη γνωριμία και την ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στους διαπρεπείς Έλληνες ομογενείς και στο ελληνικό επιχειρείν, ο κ. Γ. Πατούλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους χιλιάδες Έλληνες που αναγκάστηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης να μεταναστεύσουν σε χώρες του εξωτερικού και απηύθυνε κάλεσμα στον απόδημο Ελληνισμό να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για μια νέα Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Εμείς πιστεύουμε στην εποικοδομητική συνεργασία και στην ενδυνάμωση των σχέσεων με τους Έλληνες της Ομογένειας. Σε αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ομογένεια, έχουμε δημιουργήσει στην ΚΕΔΕ μόνιμο γραφείο απόδημου ελληνισμού και ομογενών.

»Πιστεύουμε στην ενότητα των δυνάμεων είτε εντός, είτε εκτός της χώρας και από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούμε θα συμβάλλουμε ώστε η σχέση της μητέρας πατρίδας με τον απόδημο Ελληνισμό να δυναμώσει και να γίνει πιο εποικοδομητική.

»Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης δοκιμάζεται σκληρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει, όπως έχει μάθει να βγαίνει πάντα νικήτρια στα δύσκολα.

»Σε αυτή την πορεία της εθνικής αναγέννησης και αναδημιουργίας χρειαζόμαστε εσάς, τους ομογενείς μας. Σας θέλουμε δίπλα μας προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες των Ελλήνων για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. H Ελλάδα θα πάει προς το μέλλον ενώνοντας τις δυνάμεις του απανταχού Ελληνισμού. Η κεντρική εξουσία θα πρέπει από την πλευρά της να δώσει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες της ομογένειας».

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε έκθεση με εξαιρετικά σπάνιο φωτογραφικό υλικό, παλαιότητας και 120 χρόνων, όπου καταγράφονται με τρόπο ρεαλιστικό σκηνές από το ταξίδι και την καθημερινότητα των Ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής.

Τα πρόσωπα που τιμήθηκαν στη 3η συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού είναι:

  • Ζάππας Ευάγγελος, εθνικός ευεργέτης, Φόρος Τιμής για τα 151 χρόνια από τον θάνατό του.
  • Antypas Sotiris, ex president of Hellenic Congress of Quebec and of Canadian Hellenic Congress
  • Diamataris Antonios, publisher, director «National Herald» New York
  • Essaris James, CEO, «Metropolitan Parking».
  • Floros Nikos, sculptor.
  • Dr. Gouletas Dame Evangeline, chairman and CEO, Skyline Equities.
  • Hadjidemetriou Tonis, historian-author.
  • Dr. Hionis D. Marinos, medical doctor.
  • HRH Crown Princess Katherine of Serbia.
  • Konstantinidis M. Konstantinos, MD, PhD, FACS, adjunct professor of Surgery, Ohio State University, USA, chairman, Dept. of General, Bariatric, Laparoscopic & Robotic Surgery, Athens Medical & Pediatric Center.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet