Ούτε ο δυνατός αέρας δεν σταμάτησε το πότισμα στο Πεντελικό
Αυτοδιοίκηση

Ούτε ο δυνατός αέρας δεν σταμάτησε το πότισμα στο Πεντελικό

Με τη συμμετοχή εθελοντών, εργαζομένων και αιρετών ολοκληρώθηκε το 5ο Πότισμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για το 2016 στις περιοχές του Πεντελικού πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, που δεντροφυτεύτηκαν κατά τη χειμερινή περίοδο του 2015 και την εαρινή περίοδο του 2016.  Η δράση πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά με τη στήριξη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Όλοι μαζί μπορούμε».

Στη δράση συμμετείχαν, επίσης, αρκετοί πολίτες, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, οι οποίοι μαζί με τους ανθρώπους του ΣΠΑΠ, έδωσαν δροσιά και ζωή στα χιλιάδες δεντράκια που φυτεύτηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες. Στην προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν όλα τα οχήματα του Συνδέσμου, καθώς και οχήματα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Κηφισιάς, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Χαλανδρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε:

«Με την πολύτιμη στήριξη του ΣΚΑΪ και τη συμμετοχή των εθελοντών και των εργαζομένων του ΣΠΑΠ και των Δήμων-Μελών, διοργανώσαμε το προτελευταίο καλοκαιρινό μας πότισμα για το 2016, παρά το δυνατό αέρα που επικρατεί σήμερα στην Αττική.  Η δράση αυτή, όπως όλα τα ποτίσματα που πραγματοποιήσαμε και φέτος, έχουν σκοπό να ολοκληρώσουν το έργο που ξεκινήσαμε τον χειμώνα και την άνοιξη με τις αναδασώσεις και τις επιμέρους δενδροφυτεύσεις. Τα ποτίσματα απτελούν εξίσου σημαντικό στάδιο της προσπάθειας που συστηματικά καταβάλλουμε κάθε χρόνο για να ξανακάνουμε πράσινο το Πεντελικό και το οποίο θα καταφέρουμε παρά το ότι η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και επίμονη.

»Είμαστε αισιόδοξοι όμως για την επιτυχία των προσπαθειών μας και η αισιοδοξία μας αυτή στηρίζεται στη συνεχιζόμενη ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις δράσεις μας. Σημαντική και η παρουσία της νέας γενιάς που αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο την προσπάθειά μας. Σε αυτά τα νέα παιδιά οφείλουμε να διδάξουμε την ευαισθησία και την αγάπη για το περιβάλλον και το βουνό.

»Παράλληλα με τη σημερινή δράση και λόγω του αυξημένου αέρα και άρα της αυξημένης επικινδυνότητας για πυρκαγιά επιπέδου 3, όλα τα Πυροφυλάκια του ΣΠΑΠ είναι στελεχωμένα με πυροφύλακες και οχήματα, οι οποίοι σε 24ωρη βάση επιτηρούν το Πεντελικό.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στήριξαν με τη συμμετοχή τους και αυτό το πότισμα στις πλαγιές του Πεντελικού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, στο Δασαρχείο Πεντέλης, στις εταιρείες και στους συλλόγους που στηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια, τους εργαζόμενους του ΣΠΑΠ και των Δήμων και κυρίως στον ΣΚΑΪ, που κάνει συνεχώς το καλύτερο δυνατόν για την υποστήριξη του περιβάλλοντος».

Οι εθελοντές έδωσαν και πάλι το «παρών»

Στη δράση παραβρέθηκαν o περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, ο δασάρχης Πεντέλης, Θανάσης Ρέππας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς, Δημήτρης Λιανός, η δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων Κατερίνα Χρυσοπούλου και από το Δασαρχείο Πεντέλης η δασοπόνος Μαρία Αριδά.

Στο πότισμα συμμετείχαν βυτιοφόρα από τους Δήμους Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Διονύσου, Κηφισιάς, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου και Χαλανδρίου. Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στο πότισμα η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και η Εθελοντική Ομάδα Ραφήνας-Πικερμίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον γενικό διευθυντή του ΣΚΑΙ, Γιάννη Σπανολιό και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κεραμιτζόγλου, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Επίσης ο Σύνδεσμος απευθύνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, καθώς και τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΘΕΣΗ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και Vrilissia News.

Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς της δράσης, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ, τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος», τις αρτοποιίες «The Bakers», «Καραμολέγκος», «Βενέτης» και «Στεργίου», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου «Δράση Χωρίς Μεσάζοντες» και το Αλλαντοποιείο «Παρθενών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet