Συνεργασία ΚΕΔΕ – ΣΕΠΕ για πρόληψη κινδύνων στους εργασιακούς χώρους
Αυτοδιοίκηση

Συνεργασία ΚΕΔΕ – ΣΕΠΕ για πρόληψη κινδύνων στους εργασιακούς χώρους

Με στόχο την εκτίμηση, αλλά και την πρόληψη κινδύνων που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους στους δημοτικούς χώρους εργασίας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γιάννη Σούκο, στα γραφεία της Ένωσης.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Γ. Σούκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Γ. Σούκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και του ΣΕΠΕ, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι ενημερωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις σχετικά με τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας και υγιεινής στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές, όπου χρειάζεται, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εργονομικών συνθηκών. Με κοινή πεποίθηση ότι η ασφάλεια και η υγεία στον χώρο εργασίας είναι υπόθεση όλων, συμφωνήθηκε ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα για το θέμα, αλλά και η περαιτέρω εξειδίκευση της συνεργασίας του ΣΕΠΕ με τους Δήμους, με στόχο την εντατικοποίηση την ενεργειών πρόληψης των κινδύνων στους εργασιακούς χώρους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Πάγια προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η προστασίας της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, των ανθρώπων που εργάζονται άοκνα και συχνά με αυταπάρνηση για το καλό των τοπικών κοινωνιών.

»Το γεγονός ότι, δυστυχώς, είχαμε κρούσματα σοβαρών ατυχημάτων στους δημοτικούς χώρους εργασίας, δεν μας αφήνει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

»Πρέπει άμεσα, τώρα, να εντατικοποιήσουμε τους σχετικούς ελέγχους και να διασφαλίσουμε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν υπό απόλυτες συνθήκες ασφάλειας καθώς στόχος για εμάς είναι, πρώτα και πάνω από όλα, η πρόληψη και όχι η καταστολή, όταν θα είναι αργά.

»Επίσης όλοι οι Δήμοι οφείλουμε να εργαστούμε από κοινού με το ΣΕΠΕ προκειμένου να προσαρμοστούμε στα διεθνή πρότυπα που διέπουν τους όρους εργασίας. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι ουραγός της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα. Είναι ντροπή.

»Με τον κ. Σούκο είχαμε μία ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία σειρά ενεργειών, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε επόμενες συναντήσεις μας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης των κινδύνων, αλλά και της καλύτερης ενημέρωσης των πολιτών για το θέμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet