ΣΒΑΠ: Ενημέρωση δημάρχων για αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού
Αυτοδιοίκηση

ΣΒΑΠ: Ενημέρωση δημάρχων για αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πραγματοποιεί συναντήσεις με τους δημάρχους και τους αρμόδιους αντιδημάρχους των 14 Δήμων-Μελών του στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού, ενημερώνοντάς τους σχετικά με τις νέες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και τα οφέλη από τη συνεπαγόμενη εξοικονόμηση ενέργειας.

Η πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου έρχεται σε συνέχεια των σχετικών μελετών που πραγματοποίησε τα τελευταία πέντε χρόνια στους Δήμους-Μέλη του, μέσω των οποίων αναδείχθηκε η σημαντική εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας που επιφέρει η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με LED και η εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου και τηλεχειρισμού. Εξοικονόμηση που μπορεί να φθάσει μέχρι και σε ποσοστό 70%.

Ο Σύνδεσμος, με στόχο την προώθηση του προγράμματος, παρέχει την τεχνική υποστήριξη στους Δήμους-Μέλη του και τις υπηρεσίες τους ώστε να δρομολογηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες ανάδειξης ιδιώτη επενδυτή, ο οποίος θα αμείβεται από ποσοστό επιτυγχανόμενης εξοικονόμησης για το σύνολο της επένδυσής του.

Στον πρώτο κύκλο συναντήσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κουράσης και ο γενικός γραμματέας, Παύλος Καμάρας, με τους τεχνικούς συμβούλους του Συνδέσμου επισκέφθηκαν και ενημέρωσαν τους δημάρχους και τους αρμόδιους αντιδημάρχους των Δήμων Αγ. Παρασκευής, Ηρακλείου Αττικής, Ν. Ιωνίας και Μαρκόπουλου, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις για το σύνολο των Δήμων-Μελών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet