Καταγγελίες ΔΑΣ ΟΤΑ για μη εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ
Αυτοδιοίκηση

Καταγγελίες ΔΑΣ ΟΤΑ για μη εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Χωρίς απόφαση τροποποίησης του καταστατικού έληξε η πρώτη μέρα του ενδιάμεσου συνεδρίου τη ΠΟΕ-ΟΤΑ που είχε καταστατικό χαρακτήρα, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Εξέλιξη την οποία χρεώνει στην παράταξη Συνδικαλιστική Ανατροπή (Θ. Μπαλασόπουλος), η οποία -όπως υποστηρίζει- ξεκίνησε τη διαδικασία «με μια εκβιαστική λογική για υπερψήφιση της συνολικής τους πρότασης, η οποία πέρα από αποκλεισμούς κατηγοριών εργαζομένων από την εγγραφή εμπεριείχε και τη δημιουργία περιφερειακών συμβουλίων και επικύρωση μέσω του καταστατικού της συμμετοχής τη ΠΟΕ ΟΤΑ στα ευρωπαικά συνδικάτα (CES)».

«Σύμμαχο και στυλοβάτη σε αυτή την προσπάθεια βρήκε το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ)», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «το οποίο στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ είχε ψηφίσει τη πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ, όμως άλλαξε στάση και στήριξε και ψήφισε την πρόταση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, η οποία έβαζε όρο εγγραφής τα 2 οχτάμηνα, που μπορεί σήμερα να κάλυπτε κάποιες (κι όχι όλες τις ειδικότητες) ομάδες συναδέλφων, αλλά θα καταδίκαζε τις επόμενες φουρνιές συμβασιούχων σε αποκλεισμό και επίσης έβαζε όρο για τους συναδέλφους στις κοινωνικές δομές και ΕΣΠΑ τα 2 χρόνια στη δουλειά».

Επίσης, η ΔΑΣ ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η παράταξη των συσπειρώσεων επίσης άλλαξε στάση από το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και δεν ψήφισε την πρόταση για εγγραφή όλων των εργαζομένων, επιλέγοντας να απέχει από τις ψηφοφορίες.

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ τοποθετήθηκαν για την αναγκαιότητα να εγγράφονται με πλήρη δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, διατηρώντας με συνέπεια ό,τι παλεύουν τόσα χρόνια. Μέσα στη διαδικασία της συζήτησης και προκειμένου να υπάρξει μια λύση, οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ έκαναν μια ύστατη προσπάθεια “υποχωρώντας” από την αρχική θέση και προτείνοντας την εγγραφή όλων μετά τη συμπλήρωση 5 μηνών. Όμως, ούτε αυτή η πρόταση έγινε δεκτή, αφού οι δυνάμεις Συνδικαλιστική Ανατροπή – ΜΕΤΑ δεν ήθελαν επί της ουσίας την εγγραφή όλων των εργαζομένων.

»Η υπόθεση του καταστατικού και της ένταξης όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα, με πλήρη δικαιώματα, περνάει στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων, χτίζοντας από τα κάτω την ενότητα της τάξης, παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet