2.000 μαθητές παρά το κρύο πρασίνισαν το Πεντελικό με 4.000 δενδρύλλια
Αυτοδιοίκηση

2.000 μαθητές παρά το κρύο πρασίνισαν το Πεντελικό με 4.000 δενδρύλλια

Η 6η αναδάσωση για το 2015 χαρακτηρίστηκε από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, που επικρατούσαν στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αλλά και τους περίπου δύο χιλιάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, που, αψηφώντας τους ισχυρότατους βορείους ανέμους και το χιονόνερο, συνέβαλαν στην επιτυχία ακόμα μίας δράσης του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  ανταποκρίθηκαν άμεσα, με προθυμία και ιδιαίτερο ενθουσιασμό,  στο κάλεσμα του ΣΠΑΠ, της περιφέρειας Αττικής και του ΣΚΑΪ, στηρίζοντας την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας -με τάξη και πολύ σύντομα- και τα 4.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με την Αντιπεριφέρεια Βορείου Τομέα Αττικής, τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας,  τη διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, με τον συντονισμό του προέδρου του Συνδέσμου και γενικού γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμου.

Την 6η  Αναδάσωση για το 2015 στήριξαν πολυποίκιλα και ήταν παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα  Αττικής, Γιώργος  Καραμέρος και ο δασάρχης Πεντέλης, Αθανάσιος Ρέππας.

Παρόντες ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΣΠΑΠ  και δημοτικός σύμβουλος Διονύσου, Αθανάσιος Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων-Αρτέμιδας και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ, Πέτρος Πουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Βριλησσίων, Αναστάσιος Βιρβίλης και ο αναπληρωτής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας  Βριλησσίων, Αλέκος Κοντομάρης.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν το Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, το Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης και το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης. Συμμετείχαν επίσης το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων. Τέλος, στη δράση συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου από την Ιόνιο Σχολή, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και την Ελληνική Παιδεία.

Παρόντες, όπως πάντα, ήταν οι  εθελοντές του ΣΠΑΠ και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου με εθελοντές στο ΠεντελικόΟ πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε για τη δενδροφύτευση:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη μεγάλη προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων της περιοχής μας, αν σκεφτεί κανείς τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα το πρωί. Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω το γεγονός ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας αυξάνει και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ, η Περιφέρεια και ο ΣΚΑΪ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό.  Όλη αυτή η συνεχής εθελοντική ανταπόκριση του κόσμου μάς δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Η σημερινή παρουσία των χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών μάς δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού. 

Παράλληλα, μας ενθαρρύνει να διευρύνουμε περαιτέρω τις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον. Σκοπεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας -όποτε και όσο μπορούμε- συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας.  Ακόμη σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω δράσεις στον πολιτισμό, στον μαζικό αθλητισμό και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ στις διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, που, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, συνέδραμαν στην επιτυχία της 6ης αναδάσωσης του ΣΠΑΠ. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και  σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ήρθαν σήμερα εδώ, στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και που αψηφώντας τους ισχυρότατους βορείους ανέμους και το χιονόνερο, συνέβαλαν στην επιτυχία της 6ης αναδάσωσης 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα  Αττικής κ. Γιώργο  Καραμέρο και  στους κ. Γιάννη Σπανολιό και κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ, για την πολύτιμη στήριξή τους σε όλες  τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ να είναι εξ ίσου μαζική και δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Ο Γ. Καραμέρος με εθελοντές στην αναδάσωση

Στη σχετική δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε την ενεργή προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος και με στόχο να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό, η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα συνδράμει και σε αυτή την αναδάσωση, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ εκπαιδεύει τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρει την αγάπη για την οικολογία».

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, συμμετείχαν στην αναδάσωση η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων και ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος.

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στον χώρο της αναδάσωσης βρισκόταν το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο ΣΠΑΠ ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της αναδάσωσης: τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, την εταιρεία ELBISCO, το αλλαντοποιείο «Παρθενών», την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνα, τον κ. Γιώργο Αντωνόπουλο, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραγωγών Δράση Χωρίς Μεσάζοντες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, τις εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΧΤΥΠΟΣ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ, ΔΗΜΟΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ανατολικής Αττικής, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΘΕΣΗ, και ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet