Στην καταπολέμηση της πολυνομίας στρέφει το ενδιαφέρον της η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Στην καταπολέμηση της πολυνομίας στρέφει το ενδιαφέρον της η ΚΕΔΕ

Η κατάρτιση της πρότασης που θα καταθέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος για τις αλλαγές που θα γίνουν στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς και η καταπολέμηση της πολυνομίας, μέσω του Ενιαίου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λιτόχωρο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του επισήμανε την αναγκαιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού να προετοιμάσει άμεσα την πρόταση της για τη συνταγματική αναθεώρηση. Για να συγκροτηθεί μια άρτια και ολοκληρωμένη πρόταση θα αξιοποιηθεί η επιστημονική δουλειά και εμπειρία της Επιτροπής Θεσμών και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση και της πολυνομίας η οποία δημιουργεί σημαντικά προβλήματα. «Προς την κατεύθυνση αυτή είναι αναγκαία η θεσμοθέτηση του Ενιαίου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» σημείωσε.

Με αφορμή την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου (παράλληλο πρόγραμμα), άσκησε κριτική στη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι η απόσυρση ήταν αποτέλεσμα πιέσεων από τους δανειστές. Επιπλέον τόνισε ότι, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση χωρίς να έχουν ερωτηθεί γι’ αυτό οι δήμαρχοι.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο δήμαρχος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και β΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος  Καλογιάννης,  ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Βαγγέλης Λαγδάρης, ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου Κρήτης, Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο δήμαρχος Αιγάλεω, Μπίρμπας Δημήτρης, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νικόλαος Γ. Μπάμπαλος, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Καζαντζής Νικόλαος,  ο τέως δήμαρχος Βριλησσίων, και νυν δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, Καζάς Παναγιώτης, ο πρώην δήμαρχος Αιγινίου, Ιατρός Παθολόγος Νίκος Μαλακόπουλος, ο δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης, ο οικοδεσπότης δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου, Κώστας  Δημόπουλος,  ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Δήμου Δίου Ολύμπου, Νίκος Λάππας, ο κ. Ζτάνης Γεώργιος, αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Δίου Ολύμπου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου Καλαϊτζής Θανάσης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου  Ολύμπου Φόλιος Διονύσιος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου, Γιώργος Μήλιος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου Παπαμιχαήλ  Αθανάσιος, η τοπική σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα Σίσσυ Γκατζά.

Επίσης συμμετείχαν η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Δίου Ολύμπου Ειρήνη Βακουφτσή, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δίου Ολύμπου, Κατερίνα Κουρίτα, ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή Πορείας και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δίου Ολύμπου, Άρης Ρεμπατσιός, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Βαγγέλης Πάνου, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, Πάνος Ζυγούρης, η κα Γαζή Γιώτα, διοικητικός υπάλληλος και στέλεχος της ΚΕΔΕ, η κα Κουτσούρη Δήμητρα, συνεργάτης της ΚΕΔΕ και η κα Ντορέττα Αλεξίου, δικηγόρος της ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet