Συνάντηση Π. Κουρουμπλή – Γ. Πατούλη για τις δομές υγείας
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Π. Κουρουμπλή – Γ. Πατούλη για τις δομές υγείας

Με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης γνωστοποίησε στον υπουργό την ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ που συνεδρίασαν από κοινού, χθες, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, με την οποία ζητείται η απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων, ενώ στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριελήφθησαν και άλλα θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε στον υπουργό ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προωθεί τροπολογίες που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν κρυπτώ και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και σχετική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ».

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επιφυλάχθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, να επανεξετάσει την επίμαχη τροπολογία.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ανέφερε στον υπουργό ότι «η Αυτοδιοίκηση μπορεί μελλοντικά να αναλάβει αρμοδιότητες που αφορούν στην πρωτοβάθμια υγεία μετά από εξαντλητικό διάλογο μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης και υπό τη βασική συνταγματική προϋπόθεση ότι οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα συνοδεύονται από τους αναγκαίους πόρους, για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των δομών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet