Με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Με πρώην δημοτικούς αστυνομικούς συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε την Τετάρτη με αντιπροσωπεία πρώην δημοτικών αστυνομικών, κατόπιν αιτήματάς τους, στα γραφεία της Ένωσης.

Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι κατόπιν της υποχρεωτικής μετάταξής τους υπηρετούν τώρα σε Σωφρονιστικά Καταστήματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζήτησαν από τον κ. Γ. Πατούλη να στηρίξει το αίτημά τους να επανέλθουν εθελοντικά στις επανασυσταθείσες υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας στις οποίες υπηρετούσαν προ της υπηρεσιακής τους μεταβολής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ότι η δημοτική αστυνομία πρέπει να είναι ενισχυμένη και να λειτουργεί με όρους που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, προκειμένου να διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα προκρίνει το αίτημά τους στα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας να προχωρήσουν σε σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την εθελοντική επιστροφή τους στη δημοτική αστυνομία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet