Συν-τρέχουμε για τη ζωή – 1oς Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Συν-τρέχουμε για τη ζωή – 1oς Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου ΚΕΔΕ

Φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου «Συν-τρέχουμε για τη ζωή» διοργανώνεται την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 από τους Δήμους Αμαρουσίου και Βριλησσίων με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού το οποίο θα αποσταλεί σε παραμεθόριες περιοχές για την αρωγή ευπαθών πολιτών.

Η δράση πραγματοποιείται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Ο αγώνας που συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Αμαρουσίου και Βριλησσίων, αλλά και με την υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης, θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. με αφετηρία το δημαρχείο Αμαρουσίου και τερματισμό το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Βριλησσίων. Η διαδρομή θα έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και θα έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες.

Παράλληλα με τον κυρίως αγώνα, θα πραγματοποιηθεί και αθλητική δραστηριότητα για παιδιά. Συγκεκριμένα στα τελευταία 200 μ. πριν τον τερματισμό, θα διεξαχθεί και ένας αγώνας με πατίνι για τους μικρούς αθλητές. Η ώρα εκκίνησης του αγώνα αναμένεται να είναι λίγο μετά τις 11:30 και η διάρκεια του δεν θα υπερβεί τη μία ώρα.

Η συμμετοχή των αγωνιζομένων θα είναι δωρεάν.

Στον χώρο του τερματισμού θα βρίσκεται και η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, με δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση:

«Η ΚΕΔΕ παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να βοηθά και να συμπαραστέκεται, με όσα μέσα διαθέτει, στις ευπαθείς ομάδες των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουμε για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης, διοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με στόχο να συγκεντρώσουμε φαρμακευτικό υλικό για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις δομές υγείας. Όλοι εμείς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε ηθικό και κοινωνικό χρέος να ανταποκρινόμαστε ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών, γι΄ αυτό και θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις».

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

Διαδρομή Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 15 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε μία ώρα και σαράντα λεπτά (100 λεπτά). Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αγώνας 200 μ. με πατίνι, για παιδιά

Ώρα εκκίνησης: 11:30 π.μ.
200μ. πριν το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βριλησσίων.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών, τα οποία θα συμμετέχουν με την ευθύνη των γονέων τους και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Χρονικό όριο αγώνα: Ο αγώνας των παιδιών δεν έχει χρονικό όριο.

Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν.

Έπαθλα – Ηλικιακές κατηγορίες

  • Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα.
  • Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στον αγώνα των 10 χλμ.
  • Θα βραβευθούν τα πρώτα τρία παιδιά που θα τερματίσουν στην παράλληλη δραστηριότητα.

Όριο συμμετεχόντων

  • Στον αγώνα των 10 χλμ. θα υπάρξει ανώτατο όριο συμμετοχών που θα είναι 2.200 άτομα.
  • Στην παράλληλη δραστηριότητα για παιδιά το όριο συμμετοχών θα είναι 300 άτομα.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.

Εγγραφές στο runningtogether.gr ή στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Βριλησσίων, Δευτέρα με Παρασκευή, 9:00 με 15:00 και Δευτέρα & Τετάρτη 18:00 με 20:00.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet