Βλ. Σιώμος: Η Κοινωφελής Εργασία σημαντική για τη στελέχωση των Συνδέσμων
Αυτοδιοίκηση

Βλ. Σιώμος: Η Κοινωφελής Εργασία σημαντική για τη στελέχωση των Συνδέσμων

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στην ενημερωτική συνάντηση που είχε το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, με την παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, και αφορούσε στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού σε αυτά, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και πολλών αιρετών της Αττικής.

Όπως τόνισε στην εισαγωγική του παρέμβαση ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης, η συνάντηση αυτή έγινε προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το πώς πρέπει να οργανωθεί η όλη διαδικασία, για τα άτομα θα οποία θα απασχοληθούν στη δράση αυτή, στην οποία ήδη κάποιοι Δήμοι έχουν ενταχθεί πιλοτικά.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναλύοντας τα νέα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΔΑ, έκανε λόγο για αλλαγές που θα γίνουν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα έργα που θα υλοποιηθούν θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα ως διακριτές και μετρήσιμες παρεμβάσεις και να έχουν υποστηρικτικό ρόλο για τους ανέργους.

Ο κ. Βλ. Σιώμος, στην παρέμβασή του, τόνισε την αναγκαιότητα να συμμετέχουν και οι Σύνδεσμοι των Δήμων στο πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ τόνισε:

«Το αίτημά μας για συμμετοχή των Συνδέσμων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι μικρό σε σχέση με το σύνολο. Αποτελεί όμως σημαντική λύση στο θέμα της στελέχωσης των Συνδέσμων προκειμένου να φέρουν σε πέρας, με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, το δύσκολο και πολυποίκιλο έργο που επιτελούν. Για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να συμπεριληφθούν και οι Σύνδεςμοι στο Πρόγραμμα, προκειμένου και οι ανάγκες μας σε προσωπικό να καλυφθούν, αλλά και να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα μας.

Οι Σύνδεσμοι των Δήμων θα είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια της Πολιτείας που θα συμβάλλει στη δημιουργία και ανάπτυξη και νέων καινοτόμων κοινωφελών προγραμμάτων που απαντούν και συμβάλλουν με αποτελεσματικότητα στην ανθρωπιστική κρίση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet