Απονεμήθηκαν τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τον ΣΒΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Απονεμήθηκαν τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας από τον ΣΒΑΠ

Με πολύ μεγάλη προσέλευση παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών, χαρούμενες φωνές, χορούς και τραγούδια πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η απονομή των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στα σχολεία των Δήμων – μελών του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ).

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, για 7η συνεχή χρονιά. Φέτος η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, που ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

Στη διαδικασία αξιολόγησης συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, για τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, σχολεία των 14 Δήμων – μελών του Συνδέσμου, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο τα σχολεία:

  • 1ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου,
  • 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας,
  • 1ο Γυμνάσιο Γέρακα,
  • 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού,

που παρουσίασαν μια εντυπωσιακή δραστηριότητα με πολλά προγράμματα, εκδηλώσεις και οικολογικές πρωτοβουλίες.

Χορευτικό στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής ΕυαισθησίαςΌλα τα σχολεία που συμμετείχαν, έλαβαν τιμητικές πλακέτες και μετάλλια.

Την πολύ όμορφη εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς το 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το θεατρικό δρώμενο του 1ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας.

Προβλήθηκε ένα επιμορφωτικό και διδακτικό βίντεο με θέμα «Πλαστικά-Θάλασσα-Απώλειες» που επιμελήθηκε η υπεύθυνη του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου Λήδα Κωλέττη.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε για τις δράσεις του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης. Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νίκος Κάββαλος μίλησε για την Ανακύκλωση και τα Πράσινα Σημεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Νέλλη Λάβδα, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Μεταμόρφωσης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ευάγγελος Χειμώνας, ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και γ.γ. του Συνδέσμου Παύλος Καμάρας, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, οι υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Β΄ Αθήνας Δημήτριος Γκότζος και Βαρβάρα Πετρίδου.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και τσάντες ανακύκλωσης που πρόσφερε ο Δήμος Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet