Παράνομες κατασκευές στο «Στ. Κώτσης» καταγγέλλει ο Β. Ζορμπάς
Ποιότητα Ζωής

Παράνομες κατασκευές στο «Στ. Κώτσης» καταγγέλλει ο Β. Ζορμπάς

Για παράνομες κατασκευές εντός του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατηγορεί τον νυν δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρη Παπαμιχαήλ ότι «ψεύδονται και παρανομούν».

Ο τ. δήμαρχος ζητεί, μάλιστα, από τον κ. Γ. Σταθόπουλο να παύσει τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ από τα καθήκοντά του.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Και παρανομούν και ψεύδονται

Ένας από τους ρόλους της αντιπολίτευσης του Δήμου, είναι και ο έλεγχος της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης. Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση. Αυτό το είχαμε διακηρύξει ρητά και κατηγορηματικά, από την πρώτη στιγμή.

Είχαμε προειδοποιήσει τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο και τα στελέχη του, να μην διανοηθούν να προβούν σε ενέργειες που θα παραβαίνουν τον νόμο. Προτίμησαν να μην ακούσουν τις προειδοποιήσεις μας.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι συνεχώς τους εφιστούσαμε την προσοχή, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε με ανακοινώσεις μας, για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους και την έλλειψη οργάνωσης, αυταρχικά και αυθαίρετα, προχώρησαν σε παράνομες και επικίνδυνες κατασκευές εντός της δασικής έκτασης του Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρώην στρατόπεδο «Σπυρούδη»). Θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των δημοτών όσο και την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στον Δήμο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Σωτήρης Παπαμιχαήλ (ιδίως αυτός) και άλλα στελέχη τους, είχαν το θράσος να εκδίδουν ανακοινώσεις, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι νόμιμα, προσπαθώντας έτσι να κοροϊδέψουν και να εξαπατήσουν τους πάντες.

Τι έχουν να πουν τώρα οι κύριοι αυτοί, που τόσο η αρμόδια επιτροπή υπάλληλων του ΠΑΟΔΑΠ (μετέχει και πολιτικός μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου), όσο και (πρωτίστως) η Πολεοδομία, έκριναν τις κατασκευές αυτές παράνομες και αυθαίρετες και ζητούν την κατεδάφισή τους; Πώς αισθάνονται τώρα, που αποκαλύπτονται και με επίσημα έγγραφα αποδεικνύονται παράνομοι και ψευδόμενοι; Θα ζητήσουν άραγε συγγνώμη από τους δημότες που εξαπατούσαν και από το σύνολο της αντιπολίτευσης που συκοφαντούσαν; Πέραν αυτών, πώς για μια μεταλλική κατασκευή, που η Πολεοδομία την κοστολόγησε 1.000 περίπου ευρώ, η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ αποφάσισε να πληρώσει 7.000 ευρώ περίπου;

Αν νομίζει ο δήμαρχος ότι μπορεί να παρανομεί (αυτός που είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον νόμο και να ζητά και από τους πολίτες να τον τηρούν), αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμπράττει, χωρίς τιμωρία, είναι γελασμένος.

Και επειδή ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ δεν φημίζεται για την ευθιξία του, θα έχει ο δήμαρχος τη δύναμη να τον πάψει άμεσα από τα καθήκοντά του, πριν δημιουργήσει μεγαλύτερη ζημιά;

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας», πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Απάντηση Υπηρεσίας Δόμησης (Μέρος Α)Απάντηση Υπηρεσίας Δόμησης (Μέρος Β)Απάντηση Υπηρεσίας Δόμησης (Μέρος Γ)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet