Γ. Σταθόπουλος: Να υπερασπιστούμε το καθεστώς προστασίας του Υμηττού
Ποιότητα Ζωής

Γ. Σταθόπουλος: Να υπερασπιστούμε το καθεστώς προστασίας του Υμηττού

«Να υπερασπιστούμε το καθεστώς προστασίας του Υμηττού» τονίζει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος με αφορμή το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του βουνού.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι ο Δήμος διεκδικεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το ισχύον καθεστώς προστασίας του Υμηττού, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Γιάννης Σταθόπουλος: Να υπερασπιστούμε το καθεστώς προστασίας του Υμηττού

Το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για την προστασία του Υμηττού (ΦΕΚ 187Δ΄/16.6.2011), που καθόρισε το νέο πλαίσιο προστασίας του βουνού, κινδυνεύει να ακυρωθεί μετά από προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο Υμηττός, από πολλά χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο προσπαθειών συνολικής και στοχευόμενης υποβάθμισης του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του. 

Υπερασπιζόμαστε τις θετικές διατάξεις του νέου Π.Δ. που επέκτειναν τη Ζώνη Α΄ απόλυτης προστασίας του βουνού   και διεκδικούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το ισχύον καθεστώς προστασίας του Υμηττού.    

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet