Η σχολική κοινότητα σχεδιάζει την ανάπλαση προαύλιων χώρων
Ποιότητα Ζωής

Η σχολική κοινότητα σχεδιάζει την ανάπλαση προαύλιων χώρων

Πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2015 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής η πρώτη συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος – εργαστηρίου Συμμετοχικού Σχεδιασμού που υλοποιεί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με στόχο να διατυπωθούν και να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών στη μελέτη για την ανάπλαση του προαυλίου του Σχολείου και του 13ου Νηπιαγωγείου καθώς και του τμήματος της οδού Αρτέμονος ανάμεσα στο 7ο Δημοτικό και το 4ο Γυμνάσιο.

Συζήτηση για τον Συμμετοχικό Σχεδιασμό του προαύλιου χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής
Συζήτηση για τον Συμμετοχικό Σχεδιασμό του προαύλιου χώρου του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής

Στη συνάντηση γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από μέλη της συνεργατικής διεπιστημονικής ομάδα CPD, η οποία θα συντονίσει το εργαστήριο, για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου και να ολοκληρωθούν σε ένα δίμηνο. Το έργο της ανάπλασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το πρόγραμμα έχει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ιδιαίτερη παιδαγωγική αξία καθώς οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη διαδικασία και τις μεθόδους σχεδιασμού του χώρου και μαθαίνουν πώς να «επικοινωνούν» την σχεδιαστική τους πρόταση στο κοινό (με παρουσιάσεις, μακέτες κ.ά.). Επίσης  το πρόγραμμα εισάγει νέα πεδία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία όπως ο αστικός σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική, η βιώσιμη κινητικότητα, η ενέργεια κ.ά. και βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τον χώρο τους, τη σημασία του και τα προβλήματά του και τελικά να τον οικειοποιηθούν. Τέλος, αποτελεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, και μια διαφορετική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνεται στο μέλλον η αναβάθμιση των σχολείων παίρνοντας υπόψη τις προτάσεις των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Π. Γκόνης και Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισ. Πετσατώδη, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Α. Μπασακίδου-Καράμπελα και Β. Τραυλός, μέλη του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου όπως και πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς από το 7ο Δημοτικό, το 13ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Γυμνάσιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet