Για εμπαιγμό εργαζομένων κατηγορεί τον δήμαρχο ο Φ. Αλεξόπουλος
Κοινωνία

Για εμπαιγμό εργαζομένων κατηγορεί τον δήμαρχο ο Φ. Αλεξόπουλος

Για εμπαιγμό δύο εργαζομένων των Δημοτικών Ιατρείων Αγίας Παρασκευής, που διεκδικούν δικαστικά την επαναφορά τους στην εργασία τους, κατηγορεί τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Σταθόπουλο, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Φώτης Αλεξόπουλος.

Ο πρώην σύμβουλος με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Παρασκευής, Γεράσιμο Βλάχο, με την παράκληση αυτή να αποσταλεί και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, υποστηρίζει ότι ο δήμαρχος δεν προτίθεται να στηρίξει τις δύο εργαζόμενες στη δικαστική περιπέτειά τους, χαρακτηρίζει ως «ανήθικη» τη στάση του και καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν εκείνη τις δύο γυναίκες ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ακολουθεί η σχετική επιστολή του κ. Φ. Αλεξόπουλου:

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεράσιμο Βλάχο
Με την παράκληση να αποσταλεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους προς ενημέρωσή τους
Κ. Πρόεδρε
Κυρίες/οι

Στις 19/9/2016 δύο πρώην εργαζόμενες των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Αγίας Παρασκευής( Ε.Π. και Ε.Ρ.), με δικηγόρο τον κ. Νομικό, θα εκδίκαζαν υπόθεση εργατικής φύσης με αντικείμενο την επαναφορά στην εργασία τους από την οποία είχαν σταματήσει το έτος 2012, στα Δημοτικά Ιατρεία Αγίας Παρασκευής.

Να σας θυμίσω ότι σε ανάλογες υποθέσεις που έχουμε καθημερινά σε όλους τους δήμους της Ελλάδος και σε ποσοστό 99% οι δήμαρχοι, αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίζουν καθολικά τις υποθέσεις αυτές υπέρ των εργαζομένων, όμως στον Δήμο Αγίας Παρασκευής τυγχάνει, όπως φαίνεται ξεκάθαρα πλέον, ο νέος δήμαρχος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος να μην υιοθετεί την «πάγια ιδεολογία» για στήριξη των εργαζομένων σε τέτοιους είδους δικαστικές υποθέσεις.

Για να γνωρίζετε, λοιπόν, ο κ. δήμαρχος μέχρι και την Παρασκευή 16/9/2016 ενέπαιζε τους εργαζόμενους και με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούσε να καθυστερήσει τη διαδικασία, χωρίς από την αρχή να τους ξεκαθαρίσει ότι ο Δήμος, δεν διατίθεται να τους στηρίξει στο δικαστήριο.

Αγαπητοί συνάδελφοι θεωρώ ότι δεν είναι ηθικό ένας δήμαρχος να εμπαίζει δύο ανθρώπους οι οποίοι έχουν τέσσερα χρόνια ανεργίας και προσπαθούν, με κάθε νόμιμο μέσο και με λιγοστές οικονομικές δυνατότητες, να αποκτήσουν πάλι την αγοραστική τους δύναμη, την αξιοπρέπειά τους, το δικαίωμα στην εργασία κ.λπ. Το να εμπαίζεις τέτοιους ανθρώπους κ. δήμαρχε είναι επιεικώς ανήθικο και προσωπικά εγώ το καταδικάζω.

Επίσης θα ήθελα να σας γνωρίζω ότι, με την καθοδήγηση του δήμαρχου, οι εργαζόμενες κατέθεσαν αίτηση, με αρ. πρωτ. 28605/13/9/2016, 28606/13/9/2016 αντίστοιχα, για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Αλήθεια κ. Γκιζιώτη και κ. Ζορμπά (ως μέλη της Επιτροπής) συνεδρίασε η συγκεκριμένη επιτροπή; Σας ενημέρωσαν για τις συγκεκριμένες αιτήσεις;

Επίσης, με παρότρυνση του κ. δήμαρχου, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη νομική υπηρεσία και συγκεκριμένα με την κα Μπάτσου και ακόμα περιμένουν τηλεφώνημα για ραντεβού.

Μέσα από όλα αυτά που σας αναφέρω παραπάνω δημιουργούνται και πολλά πολιτικά ερωτηματικά, επίσης, για το μέλλον των Δημοτικών Ιατρείων και πώς ακριβώς σκέπτεται ο κ. δήμαρχος να τα στελεχώσει.

Όφειλα να σας ενημερώσω «για την τιμή των όπλων» και βρίσκομαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Υ.Γ.: Οι εργαζόμενες πήραν αναβολή και περιμένουν τη στήριξή σας, τη στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής.

Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Αγία Παρασκευή 18/9/2016

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet