Συνάντηση με ΟΑΣΑ & υπ. Μεταφορών για το Β5 αποφάσισε ο Σύλλ. Τσακού
Κοινωνία

Συνάντηση με ΟΑΣΑ & υπ. Μεταφορών για το Β5 αποφάσισε ο Σύλλ. Τσακού

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα τελετών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής ενημέρωση – συζήτηση για την κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β5, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Σαββίδης. Μεταξύ άλλων, τόνισε την αναγκαιότητα, της συνέχισης της λεωφορειακής γραμμής Β5, καθότι, όπως ανέφερε, από τους άξονες όπου διέρχεται εξυπηρετεί πλήθος επιβατών, που είτε θέλουν να φθάσουν στο κέντρο, είτε θέλουν να επισκεφθούν κάποιο νοσοκομείο (υπάρχουν πολλά σε αυτή τη διαδρομή του Β5, όπως σημείωσε), που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δίχως να χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν. Ακόμη αναφέρθηκε στην προσπάθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τη συλλογή υπογραφών από τους πολίτες της Αγίας Παρασκευής, έτσι ώστε να φανεί και έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχιση της λεωφορειακής γραμμής.

Άλλωστε, αυτό φάνηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, και από την προσέλευση των πολιτών στη συγκέντρωση, παρότι τα καταστήματα ήταν σε λειτουργία και πολλές άλλες δράσεις γίνονταν στην πόλη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γ. Δάρρας για να αναφερθεί στις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες ο Σύλλογος έχει προβεί και σε αυτές στις οποίες άμεσα στοχεύει.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνέχιση της λεωφορειακής γραμμής Β5. Έκανε επίσης αναφορά στα επιχειρήματα της διοίκησης του ΟΑΣΑ για την κατάργηση της γραμμής Β5 από τον ιστό της πόλης και την εξυπηρέτηση αυτού του δρομολογίου με μια νέα λεωφορειακή γραμμή. Τέλος είπε ότι θα γίνει προσπάθεια για μια νέα επίσκεψη στη διοίκηση του ΟΑΣΑ με τη συμμετοχή των συλλόγων, παρατάξεων και φορέων της πόλης.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατέληξε ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της γραμμής Β5 και ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών.

Για τη Συμμαχία Ευθύνης και ελάσσονα αντιπολίτευση, τον λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος Γ. Μυλωνάκης.

Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Ανδρέα Γκιζιώτη, και τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Φυσάει Κόντρα Σπύρο Αλεξίου. Το πνεύμα όλων των ομιλιών επικεντρώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου, στην αναγκαιότητα της συνέχισης της διέλευσης του Β5, όπως είναι σήμερα, την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων και της συνάντησης με τους αρμόδιους φορείς του ΟΑΣΑ και τον υπουργό.

Επίσης τοποθετήσεις έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Κρητικίδης και Σ. Ησαΐας, ο κ. Θεοδοσόπουλος, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη, ο πρόεδρος της ΕΝΕΒΑΠ Β. Τσαγκάρης, ο πρόεδρος των συνταξιούχων Αγίας Παρασκευής και περιχώρων.

Η απόφαση που πάρθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι να απαιτηθεί άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ και τους φορείς του υπουργείου Μεταφορών έτσι ώστε να προληφθεί, πριν είναι αργά, η διακοπή ενός κοινωνικού αγαθού, όπως είναι η δημόσια συγκοινωνία.

Στη συγκέντρωση παρέστησαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Λέκκας, οι τ. δημοτικοί σύμβουλοι Ε. Παπαδοπούλου, Σ. Παπασπύρος, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κοντοπεύκου, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων και βέβαια πλήθος κατοίκων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet