Τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ βραβεύει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής
Κοινωνία

Τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ βραβεύει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίας Παρασκευής διοργανώνει εκδήλωση κοπής πίτας και βράβευσης  των μαθητών και μαθητριών των δημόσιων σχολείων του Δήμου που πέ­τυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τον Μάιο του 2015.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στις 17:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (Πατρ. Γρηγορίου 32 και Νεαπόλεως Αγία Παρασκευή).

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου, Πάνος Γκόνης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη βράβευση:

Παναγιώτης Γκόνης
Παναγιώτης Γκόνης

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού Πάνος Γκόνης εκ μέρους όλων όσοι ασχολούνται με την Παιδεία στην πόλη μας (ΔΕΠ, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας, Γραφείο Παιδείας) εύχεται καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στο βοηθητικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων, στους γονείς και σε όλους τους συνεργάτες που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην εύρυθμη, δημιουργική και αποτελεσματική λειτουργία των δημόσιων σχολείων της Αγίας Πα­ρασκευής.

Απευθύνουμε σε όλους και όλες, θερμό κάλεσμα συμμετοχής στη γιορτή που διοργανώνουμε στις 8 Ιανουαρίου 2016 στις 17:00 στον «Δημόκριτο». Μια γιορτή για να επιβραβεύσουμε τα παιδιά μας, μαθητές και μαθήτριες που πέ­τυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τον Μάιο του 2015 και με αυτή την ευκαιρία να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Τμήματος Παιδείας.

Το μέλλον της πόλης μας είναι αυτά τα παιδιά, καθώς και όλα τα παιδιά που φοι­τούν στα Δημόσια Σχολεία μας. Για αυτό το μέλλον, τα παιδιά μας, παράγουμε συγκεκριμένο έργο για τα σχολειά μας με καθημερινή και εργώδη προσπάθεια. Και αυτά τα παιδιά θέλουμε να συμμετάσχουν δημιουργικά στον σχεδιασμό των σχο­λείων που ονειρεύονται αλλά και της πόλης που θα ζουν και θα κληρονομήσουν από εμάς.

ΠρόσκλησηΑπό τον Σεπτέμβριο του 2014, συνειδητά και συστηματικά, με καθημερινή προσπά­θεια, εργαζόμαστε ώστε να βελτιώσουμε την κτιριακή -και όχι μόνο- εικόνα των δημόσιων σχολείων έχοντας ως κριτήριο την ισότιμη αντιμετώπιση των σχολείων χωρίς κατηγοριοποιήσεις. Το πλαίσιο δράσης μας είναι απλό: στηρίζω τη δημόσια παιδεία ως δήμος σημαίνει ότι παρέχω σε όλα τα σχολεία αυτά που απαιτούνται ώστε να μην χρειάζεται ούτε οι γονείς να συνεισφέρουν αλλά ούτε και οι χορηγοί να θεωρούνται «απαραίτητοι» για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο χαράξαμε και το φιλόδοξο σχέδιο παρεμβάσεων του Δήμου για τα σχο­λεία όπως αυτό αποτυπώθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του 2016 αλλά και στην πρόταση Στρατηγικού Σχεδιασμού 2020+. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και τα στοιχήματα δύσκολα και πολυποίκιλα.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα τα καταφέρουμε μόνοι μας, επειδή σ΄ αυτήν την προσπάθεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κυριαρχήσει η λογική της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και η έννοια του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ.

Ακριβώς γι αυτό καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μέσω των επίσημων φορέων τους αλλά και ως φυσικά πρόσωπα να συμμετάσχουν:

  • Στον διάλογο για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό.
  • Στον Συμμετοχικό Σχεδιασμό των αύλειων και περιβαλλόντων χώρων των Σχολικών Συγκροτημάτων, σε πρώτη φάση του 13ου Νηπιαγωγείου – 7ου Δη­μοτικού – 4ου Γυμνασίου.
  • Στην υλοποίηση των προγραμμάτων Θεατρικής Παιδείας και του Μαθητικού Φεστιβάλ 2016 που φιλοδοξούμε να ανανεωθεί και να προσδώσει άλλον «αέρα» στους βασικούς δημιουργούς και αποδέκτες του: τα παιδιά μας.
  • Στην αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων που υφίστανται και απαιτούν την αλληλέγγυα στήριξή μας (προγράμματα στήριξης οικογενειών μέσω της Κοι­νωνικής Υπηρεσίας, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Θερινή Δημιουργική Απα­σχόληση κ.ά.).
  • Στη συνεχή και επίμονη διεκδίκησή μας προς την ΚτΥπ ΑΕ για τις ανεγέρσεις νέων σχολείων και για τις επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες σχολείων.
  • Στην καθημερινή διεκδίκησή μας προς τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερι­κών για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που δεν μπορούν να επι­λυθούν παρά μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.
  • Και σε ό,τι άλλο προκύπτει για την καλύτερη λειτουργία των δημόσιων σχο­λείων, με προτάσεις και ιδέες αλλά και με συντονισμό των ενεργειών μας για την επίτευξη των κοινών διεκδικήσεών μας.

Εμείς, θα είμαστε εδώ, καθημερινά παρόντες και παρούσες και καλούμε τους πάντες να συμβάλλουν δημιουργικά στην ουσιαστική στήριξη της Δημόσιας Παι­δείας, κατ΄ αρχάς στην πόλη μας.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet