Υποτροφία εξαετούς φοίτησης στην Ελληνογαλλική Σχολή για έναν μαθητή
Κοινωνία

Υποτροφία εξαετούς φοίτησης στην Ελληνογαλλική Σχολή για έναν μαθητή

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, αποδεχόμενος προσφορά της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», παρέχει μια πλήρη υποτροφία εξαετούς διάρκειας για το Ελληνικό Τμήμα της Σχολής σε δημότη – κάτοικο μαθητή/τρια της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού σχολείου του Δήμου.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί μια οικογένεια προκειμένου το παιδί της να συμμετέχει στη διαδικασία διεκδίκησης της υποτροφίας είναι οι εξής:

  • Θα πρέπει να είναι δημότης και κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής.
  • Να έχει επιλέξει τη γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτά.
  • Το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το κατώφλι κινδύνου της σχετικής φτώχειας, όπως αυτή ορίζεται στην τελευταία διαθέσιμη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Έκθεση κοινωνικής έρευνας θα συνταχθεί από την κοινωνική λειτουργό του τμήματος Παιδείας του Δήμου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις οφείλουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις της Σχολής που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου 2016 για την εισαγωγή τους στην τάξη της Α΄ Γυμνασίου το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Επιτυχών/ούσα θα είναι ο/η μαθητής/τρια που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους πρώτους 30 μαθητές της λίστας επιτυχόντων των εισαγωγικών εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου, όπως ορίζεται από την Ελληνογαλλική Σχολή.

Η υποτροφία αφορά στο 100% των διδάκτρων για τη φοίτηση του/της μαθητή/τριας και τη σίτιση (πιάτο ημέρας-plat du jour) και δεν αφορά στα έξοδα χρήσης σχολικού λεωφορείου και στη συμμετοχή σε επί πληρωμή δραστηριότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στον Δήμο Αγίας Παρασκευής – Τμήμα Παιδείας:

  • Αίτηση δήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Βεβαίωση ότι έχει επιλέξει ο/η μαθητής/τρια ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική από το δημοτικό σχολείο που φοιτά.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Λογαριασμό ΔΕΚΟ.
  • Εκκαθαριστικό σημείωμα από τη ΔΟΥ.
  • Δήλωση περιουσιακής κατάστασης από τη ΔΟΥ (Ε9).
  • Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο υποστηρίζει την οικονομική αδυναμία της οικογένειας.

Οι αιτήσεις με συνημμένα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου Αγίας Παρασκευής έως τις 25 Απριλίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν στο Τμήμα Παιδείας με την κα Αγγελική Τζανή καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 213 2004568.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet