«Αδαμαντία» στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

«Αδαμαντία» στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής

Με την «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη συνεχίζονται απόψε, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις – Αλέκος Κοντόπουλος», στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής, με ελεύθερη είσοδο.

Η Μάνια Παπαδημητρίου τραγουδά και αλλάζει πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές, για να δώσει υπόσταση στην Κυρία Αδαμαντία, μια συνηθισμένη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει και να φροντίσει τα παιδιά της, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας. Μάνα και Πατέρας σε μια οικογένεια που της ζητά να απολογηθεί για όσα λαχτάρησε, αλλά δεν τα έζησε. Από ένα νησί του Αιγαίου, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξάνδρεια, στο Κάιρο, στην Αθήνα.

Το έργο είναι βασισμένο σε πραγματική αλληλογραφία.

Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης, Μουσική: Σταύρος Σιόλας, Σκηνικό: Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου, παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Παπαδημητρίου (πιάνο, κλαρινέτο), Χριστίνα Παπατριανταφύλλου (πιάνο, φλάουτο) και  Αντιγόνη Σταυροπούλου (μαντολίνο).

Ώρα έναρξης: 21:00.

Κήπος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείου «Αλέκος Κοντόπουλος»: Κοντοπούλου 13.

Είσοδος ελεύθερη.

Οι Πολιτιστικές Συναντήσεις 2016 «Αλέκος Κοντόπουλος», ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Σε όλη τη διάρκεια των «Πολιτιστικών Συναντήσεων Αλέκος Κοντόπουλος», το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα είναι ανοιχτό από τις 19:00 έως τις 21:00, με οργανωμένες ξεναγήσεις για τους ενδιαφερόμενους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet