Βιωματικό Εργαστήριο Όπερας για εφήβους από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Πολιτισμός

Βιωματικό Εργαστήριο Όπερας για εφήβους από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 8 Απριλίου από τις 4:30μ.μ. έως τις 6:30μ.μ., στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους  με τίτλο «Επόμενη στάση: Όπερα!», στο πλαίσιο της όπερας «ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ», που θα παρουσιάσει η «Όπερα της Βαλίτσας» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής την ίδια μέρα στις 8:00μ.μ., στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή).

Πρόκειται για ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους με στόχο τη γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του κλασικού τραγουδιού. Οι εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με έναν διακεκριμένο πιανίστα κι έναν επαγγελματία μονωδό, παρασύρουν τους νέους σε μία γιορτή σύμπραξης των τεχνών, όπως είναι η όπερα.

Οι νέοι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς προετοιμάζεται ένας μονωδός για να ερμηνεύσει έναν ρόλο. Τα παιδιά, μέσα από το εργαστήριο, συμμετέχουν ως χορωδία και συνεργάζονται με τον μονωδό και τον πιανίστα, προετοιμάζοντας σκηνές από διάσημες όπερες στο ύφος μιας σκηνικής πρόβας. Δράσεις, με στοιχεία μελοδραματικής και δραματοποίησης, ενεργοποιούν κι ευαισθητοποιούν τους νέους, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα μέσα από μία μαγευτική εμπειρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet