Ηράκλειο: Το 26ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους… ανέβηκε κατηγορία
Αθλητισμός

Ηράκλειο: Το 26ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους… ανέβηκε κατηγορία

Με τη συμμετοχή πάνω από 3.000 αθλητών και ακόμα περισσότερων θεατών ολοκληρώθηκε και φέτος το 26ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, ο πλέον παραδοσιακός αθλητικός θεσμός που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Φέτος το μήνυμα διπλό: από τη μία η επιστροφή στις ρίζες και η τιμή στην παράδοση τριών δεκαετιών, από την άλλη η βούληση του Δήμου να δώσει περισσότερη ώθηση, περισσότερη δυναμική στη διοργάνωση.

Επιστροφή στο «σπίτι» – ορμή για το μέλλον

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η 26η Γυμναστράδα ξεκίνησε… επιστρέφοντας στο «σπίτι» της. Τις δύο πρώτες της διοργάνωσης το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη».

Την τελευταία, το μήνυμα για ενδυνάμωση και εξωστρέφεια: η Γυμναστράδα μεταφέρθηκε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, τραβώντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον ακόμα περισσότερων θεατών, επισήμων και πολιτών.

Χωρίς ηττημένους, μόνο νικητές…

Νικητές, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συναγωνίστηκαν, όλων των ηλικιών, όλων των τμημάτων. Κερδισμένοι και οι παρευρισκόμενοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπληκτικό θέαμα και τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης.

Πρώτη φορά, φέτος, θεσπίστηκε και απονεμήθηκε βραβείο fair play, προκειμένου να τιμηθεί η άμιλλα. Το βραβείο απέσπασε η ομάδα του ΓΑΣ Αιγίου, την απονομή του οποίου έκανε η διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ, Ιλεάνα Κλοκώνη.

… με «άρωμα» από Ρίο

Φυσικά, σε χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων, δεν θα μπορούσε να λείψει από το Φεστιβάλ το άρωμα του Ρίο. Η Ηρακλειώτισα ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη ετοίμασε και παρουσίασε ένα… προ-ολυμπιακό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής για να «Πάμε Ψηλά, από την Αθήνα ως το Ρίο», ενώ ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς διοργάνωσε επίδειξη διάφορων παραολυμπιακών αγωνισμάτων.

Στην διοργάνωση και η Πρεσβεία της Κίνας

Σε μια διαφορετική νότα, ο Αθλητικός Σύλλογος Σαολίν, Γου Κουνγκ, του Ηρακλείωτη δάσκαλου Κων/νου Μαθιόπουλου, παρουσίασε το σόου πολεμικών τεχνών «Ο Θρύλος των Σαολίν», event το οποίο παρακολούθησε αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, με επικεφαλής τη σύζυγο του Κινέζου πρέσβη, Νινγκ Γι.

Συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – μεγάλους αθλητικούς φορείς της χώρας

Για να γίνει πράξη η 26η Γυμναστράδα συνεργάστηκαν πολλοί: το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, η Περιφέρεια Αττικής -την οποία εκπροσώπησε στους αγώνες ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος – η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας, η διοίκηση του ΟΑΚΑ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κ.ά.

Νίκος Μπάμπαλος: «Πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»

«Αποφασίσαμε αυτός ο θεσμός να δυναμώσει, να ενισχυθεί, να ανοίξει τα φτερά του πέρα από τα όρια της πόλης. Να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί», ανέφερε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στην έναρξη της διοργάνωσης.

Ραντεβού πλέον το 2017, στο 27ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους, ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο δυνατά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet