Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα τους εμπόρους
Επιχειρήσεις – Αγορά

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει έμπρακτα τους εμπόρους

Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας προς τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τους εμπόρους απηύθυνε δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο με μέλη του εν λόγω φορέα.

Ειδικότερα, στη συνάντηση ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες και πράξεις από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον αλλά και το σχέδιο της δημοτικής Αρχής για την αύξηση της εμπορικής κίνησης στην πόλη», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι παρεμβάσεις του Δήμου σε σημεία της πόλης για την αισθητική και τη λειτουργική ανάπλαση του Ηρακλείου. Ειδικότερη αναφορά έγινε στο σχέδιο για την περιοχή του κέντρου -οι εργασίες για την υλοποίηση του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει- και το οποίο αποσκοπεί στο να αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες προς όλους.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η γνώμη των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής είναι απόλυτα σεβαστή, όπως σεβαστή είναι και η επιθυμία το Ηράκλειο να βγει επιτέλους από την απλή διαχείριση της καθημερινότητας, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, και να μπει σε μία σταθερή τροχιά εξέλιξης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη του Συλλόγου διατύπωσαν την ξεκάθαρη επιθυμία τους να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους στα καίρια ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση του κέντρου, καθώς και στις προτάσεις του δημάρχου για μια δέσμη από προτεινόμενες πράξεις συνέργειας Δήμου – εμπορικού κόσμου, που θα εδραιώσει στη συνείδηση, κυρίως των Ηρακλειωτών, την προτίμηση στα τοπικά καταστήματα. Σε αυτές συγκαταλέγεται η ανοικτή πρόσκληση της δημοτικής Αρχής προς τους εμπόρους (είτε συλλογικά, είτε μεμονωμένα καταστήματα) να μετέχουν με τις προσφορές τους στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου (π.χ. στο πρόγραμμα στήριξης των Ηρακλειωτών φοιτητών της επαρχίας), στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και στον, από κοινού, σχεδιασμό ειδικών events, με εκκίνηση την επικείμενη περίοδο των επόμενων Χριστουγέννων.

«Ο Εμπορικός μας κόσμος ζει έξι και πλέον χρόνια σε καθεστώς κρίσης. Πολλές επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει και πολλές δυσκολεύονται σημαντικά να επιβιώσουν. Ένα είναι σίγουρο: ότι μην αλλάζοντας τίποτα, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα. Η λογική του απλώς “διαχειρίζομαι” ήταν -και αν ήταν- αρκετή την εποχή των παχιών αγελάδων… Σε καθεστώς ύφεσης και κρίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά τα ρήματα “αλλάζω, ενεργοποιούμαι, ρισκάρω”. Κι αν υπάρχει ένας κλάδος που ξέρει καλά αυτές τις έννοιες, αυτός είναι σίγουρα ο εμπορικός», σχολίασε σχετικά ο κ. Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet