Έπεσε η αυλαία του πολιτιστικού δεκαημέρου «Ηράκλεια 2016»
Πολιτισμός

Έπεσε η αυλαία του πολιτιστικού δεκαημέρου «Ηράκλεια 2016»

Έπεσε η αυλαία του πολιτιστικού δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του κεντρικού φεστιβάλ της πόλης «Ηράκλεια 2016». Σε αυτό το διάστημα, τα Ηράκλεια κατάφεραν να γεμίσουν τα απογεύματα και τα βράδια των Ηρακλειωτών, αλλά και των επισκεπτών της πόλης, μέσα από ένα πρόγραμμα προσεκτικά επιλεγμένων εκδηλώσεων για όλες τις προτιμήσεις. Από παιδικό παιχνίδι μέχρι θέατρο, από ροκ και pop συναυλίες μέχρι λαϊκές βραδιές, τα φετινά Ηράκλεια είχαν κάτι για όλους…

Στο προσκήνιο ήταν και πάλι η πόλη και οι άνθρωποί της, με την ανάδειξη του ρόλου των τοπικών συλλόγων του Ηρακλείου: Μακεδόνες, Κρητικοί, Ρουμελιώτες, Αρκάδες, Μεσσήνιοι, Μυτιληνιοί και άλλοι ανέλαβαν δράση στην κεντρική σκηνή των «Ηρακλείων» αλλά και στον εκθεσιακό χώρο, προσφέροντας παραδοσιακές θεματικές βραδιές.

Παράλληλα, συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι 2002GR, ο Άρης Μακρής, η Νάντια Καραγιάννη, ο Βαγγέλης και η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Γιώργος Μπουλουγουράς, η Ελένη Φιλίνη, οι Δροσουλίτες, οι Αλχημιστές, ο Μάνος Καμπούρης κ.ά. γέμισαν με μουσική τις βραδιές αυτού του δεκαημέρου.

Την παράσταση έκλεψε και η έκθεση των αυτοκινήτων – αντίκα, που συνοδεύτηκε από τη βόλτα των εν λόγω αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης.

Το μήνυμα του Εθελοντισμού

Συμπληρωματικά, τα φετινά «Ηράκλεια» ήταν αφιερωμένα στον Εθελοντισμό, με στόχο να μεταδοθεί το μήνυμα για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη. Σε αυτή την κατεύθυνση, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν με ενημερωτικές δράσεις φορείς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», η δημοτική Επιτροπή για τη Στήριξη των Προσφύγων κ.ά., ενώ, στο πλαίσιο της Λαμπαδηδρομίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών η πόλη υποδέχθηκε τη Φλόγα Αγάπης για να ακολουθήσει η βράβευση των φορέων και των προσώπων που έχουν προσφέρει στην κοινωνική δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Νίκος Μπάμπαλος: «Η πολιτιστική δράση συνεχίζεται»

«Ανταμώσαμε και πάλι στο πάρκο της οδού Πευκών για να περάσουμε μαζί τα βράδια μας σε κλίμα φιλικό, σε πνεύμα αλληλεγγύης. Οι γειτονιές της πόλης γίναμε ένα σε μια γιορτή με άρωμα παράδοσης, με άρωμα Ηρακλείου. Τα “Ηράκλεια 2016” μπορεί να τελείωσαν, ο Δήμος, όμως, δεν σταματά εδώ την πολιτιστική του δράση. Έχουμε ακόμα να παρουσιάσουμε πολλά μέχρι να έρθει η ώρα -και πάλι- για τα “Ηράκλεια 2017”…», σχολιάζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet