Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τρέχουμε στην Κηφισιά για φιλανθρωπικό σκοπό
Αθλητισμός

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τρέχουμε στην Κηφισιά για φιλανθρωπικό σκοπό

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016, στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα UA Run Kifissia City Challenge.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 τρέχουμε για φιλανθρωπικό σκοπό στο Under Armour Run Kifissia City Challenge, σε μία συνδιοργάνωση του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς με την αθλητική εταιρεία UNDER ARMOUR.

Πρόκειται για αγώνες δρόμου ημιμαραθωνίου, 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για τα παιδιά που θα διεξαχθούν στους δρόμους της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης ενώ η διαδρομή του αγώνα θα περάσει και από το πανέμορφο δάσος Φασίδερη. Ο Αγώνας Δρόμου στην Κηφισιά έχει σκοπό να καθιερωθεί στη συνείδηση των δημοτών, αλλά και των πολιτών από όλη την Ελλάδα. Επιπλέον αποτελεί ευκαιρία εμπειρίας για συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του εκπροσώπου της εταιρείας Under Armour και πρώην πρωταθλητή Νίκου Πολιά, ο οποίος τόνισε ότι με αυτόν Αγώνα ο Δήμος της Κηφισιάς σε συνεργασία με την Under Armour προσεγγίζει τους πολίτες στο επίπεδο άσκησης και ψυχαγωγίας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός διαδίδοντας πολλαπλά κοινωνικά μηνύματα.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλωσόρισε τους εκπροσώπους του τοπικού και περιφερειακού Τύπου και χαρακτήρισε την Κηφισιά κυριολεκτικά «Αθλητούπολη» η οποία δεν εξαντλείται, όπως είπε, μόνον σε δημοτικές αθλητικές δράσεις, αλλά και στον υψηλού επιπέδου Σωματειακό Αγωνιστικό Αθλητισμό και είναι ίσως η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με τόσες συμμετοχές σε Εθνικές Κατηγορίες. Υπενθύμισε επίσης την έναρξη των Προγραμμάτων Μαζικής Άθλησης του Δήμου, γνωστά στους δημότες ως Προγράμματα «Άθληση για Όλους’» και τόνισε τη συμβολή του Δήμου στον Σχολικό Αθλητισμό. Έτσι, τόνισε «η ημερομηνία 2 Οκτωβρίου 2016 για τον Δήμο Κηφισιάς θα μπορούσε να συμβολίζει όλες τις αθλητικές δράσεις και την έναρξή τους, καθιστώντας την πλέον ως μία Ανοικτή Γιορτή Αθλητισμού».

Επίσης, ανέφερε ότι επειδή η Κηφισιά έχει δημότες που ενδιαφέρονται για την πόλη τους και το φυσικό της περιβάλλον η διαδρομή των Αγώνων θα διέρχεται και από τις τρεις ενότητες (Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη) δίνοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση στους δρομείς οι οποίοι θα απολαύσουν ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Τέλος, ευχαρίστησε τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Κοινωνικής Φροντίδας «Άγγιγμα Ζωής» και την κα Χριστίνα Νομικού για τους υψηλούς σκοπούς και τον κοινωνικό ρόλο της εταιρείας καθώς και τον διοικητή της Τροχαίας Ιωάννη Δημητρακόπουλο για την καθοριστική σημασία της Υπηρεσίας στους Αγώνες.

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Σταύρος Ζαπάντης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και χαρακτήρισε την Κηφισιά ως το ομορφότερο αστικό τοπίο της Ελλάδας, αλλά και ανοικτή έκθεση αρχιτεκτονικής αναφέροντας και το υπέροχο δάσος της περιοχής Φασίδερη στην Εκάλη απ΄ όπου διέρχεται η διαδρομή του αγώνα.

Ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης και υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου δήλωσε την έμφαση και την αφοσίωση της δημοτικής Αρχής και του Νομικού Προσώπου στον Αθλητισμό με, όπως σημείωσε, εμπλουτισμό των Προγραμμάτων Μαζικής Άθλησης, προσπάθεια επαύξησης και βελτίωσης των χώρων άθλησης, όπως η ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα του Ζηρινείου, η υλοποίηση των σχεδίων της μελέτης του Τριγώνου Φραγκοπούλου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και η πρόβλεψη τριών κλειστών Γυμναστηρίων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Προέβλεψε επίσης ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού ήδη έχουν εγγραφεί 1.000 δρομείς, αναφέροντας ότι ο Αγώνας Δρόμου το 2014 είχε οκτακόσιες συμμετοχές και ο Ημιμαραθώνιος του 2015, χίλιες συμμετοχές.

H εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Άγγιγμα Ζωής» Χριστίνα Νομικού με σύνθημα «Δεν μπορούμε να μην μπορούμε» αναφέρθηκε στις δράσεις της εταιρείας για την υποστήριξη καρκινοπαθών και των οικογένειών τους η οποία είναι ιατρική, σωματική και ψυχολογική και αποσκοπεί στην ποιότητα ζωής και στην κοινωνική υποστήριξη. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν αρκεί να μάθουμε για τη βροχή, αλλά να πάρουμε και ομπρέλα». Δηλαδή δεν αρκεί η ενημέρωση, αλλά χρειάζεται και η αντιμετώπιση.

Εκ μέρους της Τροχαίας Κηφισιάς ο διοικητής Γιάννης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση του Αγώνα πρέπει να περιβληθεί πρώτα με σεβασμό και αγάπη από τους Κηφισιώτες διότι για λίγες ώρες η οδική καθημερινότητά τους θα αλλάξει, όμως ο Αγώνας αυτός αξίζει την υπομονή των οδηγών διότι δίνει πολλαπλά μηνύματα τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά».

Έτσι οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι στις 2 Οκτωβρίου 2016 στους δρόμους των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Τέλος, μίλησαν ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Στίβου Περικλής Ιακωβάκης και εκπρόσωπος της εταιρείας Under Armur, o οποίος ελπίζει σε ρεκόρ συμμετοχών σε μία διαδρομή κίνητρο όπου θα συμμετάσχει και ο ίδιος, καθώς επίσης και ο αθλητής Mιχάλης Καλομοίρης ο οποίος συμμετείχε στον Μαραθώνιο Δρόμο στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, λέγοντας ότι πρέπει όλοι να ξεκινούν με τον Αθλητισμό και να προχωρούν στον Πρωταθλητισμό και ότι ο Αγώνας αυτός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για μία καλή αρχή.

Η εκπρόσωπος της Life Guard Βασιλική Βραχλιώτη τόνισε ότι η εθελοντική ομάδα πρώτων βοηθειών θα συμμετάσχει στον Αγώνα προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για την καλύτερη διεξαγωγή του Αγώνα , ενώ μίλησε και ο εκπαιδευτής από τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Καμβίσης, οργάνωση η οποία δραστηριοποιείται και επιχειρεί σε συμβάντα μαζικών καταστροφών με βοήθεια στον συνάνθρωπο καθώς και υγειονομική κάλυψη στις συγκεντρώσεις κόσμου.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: underarmourrun.gr.

Εκκίνηση και τερματισμός και των τεσσάρων αγώνων: Κηφισίας 338 & Χαριλάου Τρικούπη, Κατάστημα Undre Armour.

Ώρες εκκινήσεων:

  • Ημιμαραθώνιος: 8:30
  • 5 χλμ. & 10 χλμ.: 8:45
  • Παιδικός Αγώνας: 9:00

Έπαθλα

  • Διπλώματα και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες όλων των αγώνων.
  • Μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές (άνδρες – γυναίκες) στους αγώνες 5 χλμ. – 10 χλμ. – Ημιμαραθώνιο και Κύπελλο στους πρώτους.
  • Μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές (άνδρες – γυναίκες) των πέντε ηλικιακών κατηγοριών Ημιμαραθωνίου και Αγώνα 10 χλμ. και Κύπελλο στους πρώτους των Αγώνων.
  • Διπλώματα και αναμνηστικά μετάλλια σε όλα τα παιδιά.
  • Μετάλλια στους τρεις πρώτους νικητές στον αγώνα του 1 χλμ. (αγόρια – κορίτσια) και Κύπελλο στους πρώτους.

Η εταιρεία Under Armour παρέχει για κάθε εγγραφή στον Αγώνα έκπτωση 20% για όλα τα προϊόντα της εταιρείας στο νέο της κατάστημα στην Κηφισιά (Κηφισίας 338). Οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση πρέπει να υποδείξουν τον αριθμό συμμετοχής τους στο κατάστημα. Η προσφορά ισχύει από 1η έως 31 Οκτωβρίου 2016.

Ο Δήμος Κηφισιάς καλεί όλους τους δημότες να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός και όχι μόνον. Επικοινωνία: 210 8080527, 213 2007202, 213 2007208.

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής είναι ως τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet