Η ΑΕΝΚ επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι με το Μαρούσι
Αθλητισμός

Η ΑΕΝΚ επικράτησε στο τοπικό ντέρμπι με το Μαρούσι

Όμορφο παιχνίδι παίχτηκε στις Αδάμες στο τοπικό ντέρμπι μεταξύ της Νέας Κηφισιάς και της ομάδας του Αμαρουσίου, το οποίο τελικώς κέρδισαν οι γηπεδούχοι με σκορ 85-82.

Οι «Κηφισιώτες» έλεγχαν το παιχνίδι μέχρι το 30΄, οπότε και προηγούνταν με 65-58, αλλά οι «Μαρουσιώτες» αντεπιτέθηκαν και στο 33΄ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα (68-68).

Ωστόσο, το τρίλεπτο της σχεδόν «αφλογιστίας» για τους γηπεδούχους έλαβε τέλος σε εκείνο το σημείο και οι παίκτες της ΑΕΝΚ, με την καθοριστική παρουσία του Καμαριανού (έκανε 4 σημαντικά κοψίματα στο τέλος του αγώνα), πήραν την πολύτιμη νίκη στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής μπάσκετ.

Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Παπανικολάου, Μοσχοβίτης και Χατζηνικόλας, ενώ από το Μαρούσι τη… διαφορά έκανε ο Χρονόπουλος.

Η ΑΕΝΚ σχολιάζει ως εξής το παιχνίδι στον λογαριασμό της στο facebook:

Ιδανικό ξεκίνημα για την ομάδα μας στη Β΄ Εθνική, μετά το 3χρονο «σερφάρισμά» της στην Α1 επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση, πλούσιο σε θέαμα και εναλλαγή στο σκορ, η ΑΕΝΚ νίκησε το Μαρούσι με 85-82.

Στο κατάμεστο «παλατάκι» της γειτονιάς μας -το κλειστό «ΔΗΜ. ΒΙΚΕΛΑΣ»- με τους οργανωμένους οπαδούς… ΑΕΝΚ-JOKERS από τη μια και MAROYSI CLUB από την άλλη να δημιουργούν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα (αν έλλειπαν και οι βωμολοχίες, θα ήταν ακόμα καλύτερα).

Η ΑΕΝΚ, με τη συνετή καθοδήγηση του έμπειρου κόουτς Δημ. Λιόγα, έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασε σε μια σημαντική νίκη.

Μεταξύ των θεατών ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Γ. Βαγενάς και ο ιστορικός και επίτιμος πρόεδρος της ΑΕΝΚ, Παν. Λατσούδας.

Όλοι οι παίκτες της ΑΕΝΚ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ξεχώρισε η εμπειρία του Φίλιππου Μοσχοβίτη και η παρουσία του νεαρού Νίκου Καμαριανού (με τις τάπες του σε καθοριστικά σημεία του αγώνα). Ο «δικός» μας 19χρονος Ανδρέας Χατζηνικόλας (που ξεκίνησε από τα Προμίνι της ΑΕΝΚ) είχε σημαντικό μερίδιο στη νίκη, με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ και κυρίως με το ψυχωμένο παιχνίδι του.

ΝEVER GIVE UP!!!

Δεκάλεπτα: 17-20, 42-38, 65-58, 85-82

Διαιτητές: Τσαρούχα – Αποστολίδης

Νέα Κηφισιά (Λιόγας): Καμαριανός 10, Μοσχοβίτης 17 (1), Κεφαλάς, Μαρίνος 4, Καράμπελας 1, Παπανικολάου 18 (4), Χατζηνικόλας 12 (1), Καραβανάς 13, Οικονομόπουλος 2, Δρακάκης, Ψαρόπουλος 8 (1).

Μαρούσι (Κεραμιδάς): Σεργιένκο 2, Στασινός 5 (1), Κουτσουγέρας 2, Ξυδάς 4, Χρονόπουλος 15 (2), Μπαλάφας 6 (2), Κανέλλης 8 (2), Στούκας 3 (1), Σολωμός 8, Σουρλής 12 (2), Παπαγεωργόπουλος 16, Καπετάνιος 1.

Η επόμενη αγωνιστική (2η, 9/10):

  • Παπάγος-ΕΦΟΑΖ
  • Τρίτωνας-Κρόνος
  • Κορωπί-Πρωτέας Β.
  • Ιωνικός Ν.-Απόλλωνας Σμ.
  • Εργοτέλης-Πανερυθραϊκός
  • Μαρούσι-Έσπερος ΑΟΠΑ
  • Περιστέρι-Ν. Κηφισιά 
  • Μανδραϊκός-Πανελευσινιακός

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet