Άστρο λαμπρό… ο ΑΟΠ, θριάμβευσε επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ
Αθλητισμός

Άστρο λαμπρό… ο ΑΟΠ, θριάμβευσε επί του Ολυμπιακού με 3-1 σετ

Άστρο λαμπρό…

… ο Α.Ο.Π Κηφισιάς οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος μετά τη λήξη του πρώτου γύρου. Με το θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη, η ομάδα ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας κι έκανε όλον τον κόσμο του βόλεϊ να παραμιλάει…

Με σπουδαία εμφάνιση από τον Κώστα Χριστοφιδέλη, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματίας, ο ΑΟΠ άλωσε 3-1 σετ (22-25, 25-20, 20-25, 21-25) το «Μελίνα Μερκούρη», για τρίτη φορά μετά τη σεζόν 2012-13 κι έδειξε ικανός για το θαύμα.

Οι πόντοι της ομάδας προήλθαν από 1 άσο, 43 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων, ενώ οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 5 άσους, 57 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα): Σουλτανόπουλος 10 (6/11 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Φιλίποφ 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 9 (8/25 επ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 16 (12/23 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 55% υπ – 50 άριστες), Τσουκ 21 (15/32 επ, 6 μπλοκ, 45% υπ – 41% άριστες), Σπίνου 11 (9/14 επ, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζης (λ, 69% υπ 59% άριστες), Γκούζντα (λ), Σακόγλου 6 (6/13 επ), Παπαδόπουλος, Σφενδυλάκης

ΚΗΦΙΣΙΑ (Αρσενιάδης): Νικολάκης 1 (0/1 επ, 1 άσσος), Χριστοφιδέλης 16 (10/19 επ, 6 μπλοκ, 43% υπ – 21% άριστες), Μπίσετ 13 (6/15 επ, 7 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 5 (2/6 επ, 3 μπλοκ), Ρουμελιωτάκης 9 (9/16 επ, 71% υπ -64% άριστες), Γιοβάνοβιτς 16 (16/40 επ) / Στεφάνου (λ, 60% υπ – 32% άριστες), Κάπελλας, Κόντος, Κόβαλτσουκ.

«Καλά διαβασμένοι»

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης, δήλωσε για τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού:

«Είχαμε διαβάσει καλά τον Ολυμπιακό και οι παίκτες ακολούθησαν κατά γράμμα την τακτική που είχαμε σχεδιάσει. Ίσως ήταν το ματς στο οποίο έδειξαν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μέχρι τώρα. Καταφέραμε να κρύψουμε τον τραυματισμό (στον καρπό) του Χριστοφιδέλη, καλύπτοντας την υποδοχή με τον Ρουμελιωτάκη. Ο Κώστας όμως, με την εμπειρία του, ήταν απαραίτητος. Και πράγματι ήταν καταπληκτικός στο φιλέ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κι εμείς παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε και αυτή την επιτυχία, όπως κάναμε με τις προηγούμενες…».

«…Δεν ήταν τέλειο το παιχνίδι μας. Ήταν νευρικό και ο Ολυμπιακός έκανε λάθη που δεν περιμέναμε. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα. Η φιλοσοφία μας ειναι να μην κάνουμε λάθη. Η ομάδα ήταν μυαλωμένη. Θέλουμε να μπούμε 4αδα. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να πούμε αυτό τον στόχο γιατί θέλαμε να δούμε πώς θα πάει ο πρώτος γύρος. Ο εχθρός μας είναι το δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να δούμε και πόσο θα αντέξουμε».

Μεγάλη νίκη του ΑΟΠ Κηφισιάς«Στην καλή μας μέρα…»

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης, ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα και ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του ΑΟΠ Κηφισιάς, δήλωσε:

«Τελειώσαμε τη χρονιά με νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο. Είμαστε πρώτοι με Ολυμπιακό και Φοίνικα. Δε μπορώ να πω πολλά πράγματα, ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα λόγω ρόστερ. Είναι μια ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει, αν όχι την 6άδα, 4 παίκτες και να παίζει το ίδιο και σε βάθος χρόνου. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, συγκριτικά με τη δική μου ομάδα που είμαστε λίγοι, τα νέα παιδιά που έχουμε στον πάγκο είναι άπειρα και σε μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών όπως καταλαβαίνεται αυτό είναι μειονέκτημα.

Θεωρώ είναι πιο εφικτός στόχος να πάρουμε ένα κύπελλο, αυτό θα κάνουμε, βέβαια σε πολλούς δεν αρέσει αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχω μάθει να λέω ό,τι σκέφτομαι. Το πιστεύω για την ομάδα μου, αν είμαστε όλοι υγιείς κι έχουμε μεγάλες δυνατότητες και στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο…

Το να κερδίζεις συνέχεια, να είσαι πρώτος και να παραμένεις πρώτος, δεν είναι εύκολο. Είναι ορισμένες καταστάσεις που καλώς ή κακώς ορισμένοι αθλητές εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να διαχειριστούν. Η εμπειρία είναι το μοναδικό πράγμα το οποίο δε μεταβιβάζεται.

Δεν κοιτάζουμε να είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι. Ιδιαίτερα στην κανονική περίοδο αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο.

Είμαι χαρούμενος όταν έρχομαι εδώ πέρα. Παρακολουθώ και πέραν των παιχνιδιών, προπονήσεις… Νοιώθω όμορφα, είναι ένα οικείο περιβάλλον στο οποίο βλέπω πάντα φίλους και είμαι χαρούμενος.

Δεν ξέρω πόσο θα παίξω ακόμα, μπορεί να είναι κάποιοι μήνες, ένας χρόνος, προς το παρόν θέλω να το ευχαριστηθώ. Έχω κάτι μέσα στο μυαλό μου για τη συνέχεια σε σχέση με το βόλεϊ, δε μπορώ να αφήσω το βόλεϊ, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Ο γιος μου ασχολείται με το Τάε Κβον Ντο, δυστυχώς, ελπίζω να το βαρεθεί (γέλια). Εφόσον του αρέσει εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα”.

MVP και στις δηλώσεις

MVP εντός, MVP και εκτός γηπέδου ο Κώστας Χριστοφιδέλης. Ο ακραίος της Κηφισιάς όταν στήθηκε στην κάμερα της Nova να μιλήσει μετά τη λήξη του αγώνα, δεν ξέχασε τον Χρήστο Παπαθανασίου.

«Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες. Δυστυχώς, πήραμε μια μεγάλη νίκη και δεν μπορούμε να τη χαρούμε. Οι άνθρωποι χάνονται άδικα και αφήνουν πίσω τους παιδιά. Εκεί πρέπει να είναι το μυαλό μας» είπε ο 38χρονος και ολοκλήρωσε αναφερόμενος στην απόδοση της ομάδας του και όχι μόνο:

«Δεν θυμάμαι να έχω ξανακάνει τόσα μπλοκ, όπως και δεν θυμάμαι να κρύβομαι στην υποδοχή. Αυτή ήταν η τακτική μας και μας βγήκε. Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα γιατί εγώ είχα κάποια προβλήματα.

Το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο, τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα για όλες τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε, αλλά λόγω ρόστερ έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Εμείς θα το παλέψουμε για να πάρουμε κάτι καλό στο τέλος».

Πηγή: ιστοσελίδα ομάδας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet