Η Κηφισιά έπαιξε στα ίσια τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν έφθανε…
Αθλητισμός

Η Κηφισιά έπαιξε στα ίσια τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν έφθανε…

Με 73-67 επικράτησε ο Παναθηναϊκός της Κηφισιάς στη σημερινή (11/01) εκτός έδρας αναμέτρηση στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Η ομάδα της Κηφισιάς “κοίταξε στα μάτια” τον Παναθηναϊκό συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις.

Το παιχνίδι:

Με 4 συνεχόμενους πόντους από τους Σμιθ και Ελ Αμίν η Κηφισιά προηγήθηκε στο σκορ με 4-3 στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι «Κηφισιώτες» συνέχισαν τις καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα στα μισά του δεκαλέπτου να είναι μπροστά στο σκορ, με 12-9, αλλά στη συνέχεια ο Χαραλαμπόπουλος μείωσε στον πόντο (11-12). Οι φιλοξενούμενοι με τον Κασελάκη ανέβασαν τη διαφορά στους 6 πόντους (11-17) στο 7’. Η περίοδος έληξε με την Κηφισιά να προηγείται με 22-14.

Ο Κασελάκης αύξησε τη διαφορά στους 9 πόντους, αλλά στην επόμενη φάση ο Φελντέιν έκανε το σκορ 17-23, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Με 4 συνεχόμενους πόντους οι Γλυνιαδάκης και Ελ Αμίν έδωσαν ανάσα 8 πόντων στην Κηφισιά, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε μειώνοντας σε 22-27 στο 15’. Με καλάθι του Στίγκερς στο 18’ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά στους 5 πόντους (29-34). Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με την Κηφισιά να προηγείται με 2 πόντους (32-34).

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 42-35. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κι άλλο τη διαφορά (48-35) στα μισά του δεκαλέπτου, αλλά με τον Σμιθ η Κηφισιά μείωσε στους 10 πόντους (48-38). Η «ψαλίδα» στο 29’ έφτασε τους 15 πόντους (57-42).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, με καλάθι του Γκίκα, η Κηφισιά μείωσε σε 62-51 κι εν συνεχεία ο Χογκ έκανε το σκορ 62-53. Με πολύ καλή άμυνα η ομάδα της Κηφισιάς “ψαλίδισε” τη διαφορά στους 7 πόντους στο 37’ (67-60). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά ξανά στους 10 πόντους, αλλά οι «Κηφισιώτες» με τον Ελ Αμίν πλησίασαν για ακόμη μια φορά στους 6 πόντους λίγο πριν το τέλος. Το ματς έληξε 73-67 υπέρ των γηπεδούχων.

Για την Κηφισιά δεν αγωνίστηκε ο Ρομπ Λόουερι καθώς ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Τα δεκάλεπτα: 14-22,32-34,57-42,73-67

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς,Χαραλαμπόπουλος 11,Γιάνκοβιτς 5,Φώτσης 12,Ραντούλιτσα 5,Παππάς 3,Φελντέιν 21,Διαμαντίδης 2,Γκιστ 8,Καλάθης 4,Παπαγιάννης 2,Κούζμιτς.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 4,Χατζηνικόλας 1,Γκίκας 4,Πόποβιτς,Σταμάτης,Κασελάκης 11, Χρυσικόπουλος 3,Χογκ 12,Σμιθ 10,Ελ Αμιν 13,Σπυριδωνίδης,Γλυνιαδάκης 9.

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε μετά τον αγώνα:

«Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε δύσκολο έργο. Ο Παναθηναϊκός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και αποτελεί ένα μεγάλο μέγεθος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, με αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Το μέγεθος του αντιπάλου, όμως, μας έκανε να μπούμε συγκεντρωμένοι και να εκμεταλλευτούμε την κούραση του Παναθηναϊκού. Όσο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν συγκεντρωμένος, τα πηγαίναμε καλά. Κάποια στιγμή αντέδρασε, όπως είναι φυσικό. Εμείς κάναμε εύκολα λάθη και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους επέβαλε τον ρυθμό του. Άνοιξε το σκορ και είναι δύσκολο από οποιαδήποτε ομάδα να επανέρθει σε αυτό το γήπεδο.

Είμαστε σε καλό επίπεδο ως ομάδα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε τη δύσκολη διαδικασία του δεύτερου γύρου, βλέποντας ότι όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο ματς του Σαββάτου, που είναι σημαντικό για εμάς.

Για την Κηφισιά και για μένα προσωπικά είναι πολύ σημαντικό που βρίσκομαι δίπλα σε μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, εύχομαι καλή επιτυχία στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, να αφήσει το στίγμα του, όπως κι άλλοι Σέρβοι προπονητές, που μας επηρέασαν στον τρόπο δουλειάς μας».

Ο παίκτης της Κηφισιάς Λεωνίδας Κασελάκης επεσήμανε από την πλευρά του:

«Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που στοχεύει κάθε χρόνο σε τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν αήττητος ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος ήμασταν ανταγωνιστικοί και ίσως το σκορ να μας αδικεί. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει στο δεύτερο μέρος. Θέλαμε να αποφύγουμε τα λάθη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι στο σκορ και έφτασε στη νίκη. Παρά ταύτα τον πιέσαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο και κλείσαμε τη διαφορά.

Τώρα ξεκινά το πρωτάθλημα για εμάς. Έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο. Η συνέχεια είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για εμάς. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Παναθηναϊκό».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, είπε για τον αγώνα:

«Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον κόουτς για τα καλά του λόγια. Θα επαναλάβω ό,τι του είπα πριν το ματς, ότι η ομάδα του παίζει πραγματικά πολύ καλό μπάσκετ. Το είπα πριν το ματς, όχι μετά από αυτό. Βρήκαμε έναν πολύ καλά προετοιμασμένο και συγκεντρωμένο αντίπαλο με κίνητρο. Ήμασταν κουρασμένοι από το παιχνίδι με τη Μάλαγα, γι΄ αυτό θελήσαμε να βάλουμε κάποια νέα πρόσωπα στην πεντάδα. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα θέλαμε. Κάναμε λάθη που δεν συνηθίζουμε, είκοσι τον αριθμό. Δεν γίνεται έτσι να παίξεις μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτό θα επικεντρωθούμε στην πορεία της σεζόν. Πρέπει να προστατεύουμε την μπάλα καλύτερα. Ακόμη και με μία θεωρητικά υποδεέστερη ομάδα, χάσαμε τα ριμπάουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την εικόνα μας και φτάσαμε στη νίκη. Δεν ήταν μια καλή βραδιά για εμάς, αλλά πρέπει να δούμε τι θα φτιάξουμε από εδώ και πέρα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία τι κάναμε μέχρι τώρα, αλλά τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Η σεζόν τελειώνει σε αυτό το ματς και ξεκινά από το ματς της Πέμπτης. Δεν έχει σημασία τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής αλλά το τι θα κάνουμε από το επόμενο».

Τέλος, ο παίκτης του Παναθηναϊκού Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε:

«Σήμερα ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε καλή ομάδα, όπως είναι η Κηφισιά. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και κάναμε πολλά λάθη. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο κόουτς μας ξύπνησε και επανέφερε το μυαλό μας στο γήπεδο. Πιέσαμε σε όλο το γήπεδο και είχαμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Κηφισιά και καλή χρονιά».

Πηγή: kifissiabc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet