Δωρεάν εργαστήριο για γονείς μαθητών δημοτικού στο Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Δωρεάν εργαστήριο για γονείς μαθητών δημοτικού στο Κ.Π. «Προνόη»

Δωρεάν εργαστήριο για γονείς μαθητών δημοτικού με θέμα «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» υλοποιείται στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10, Κηφισιά).

Το εργαστήριο θα διεξάγεται πρωινές  ώρες και θα  ξεκινήσει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 από τις 10:00 έως τις 12:00 και για κάθε εβδομάδα για 12 συναντήσεις, εκτός αργιών.

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη».

Το Κέντρο Πρόληψης, σε συνέχεια της πολυετούς εμπειρίας του και με βάση την ανάγκη των γονέων και κηδεμόνων για εξειδικευμένα εργαστήρια για την πρόληψη των εξαρτήσεων, την πρόληψη της κακοποίησης και γενικότερα την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας, αποφάσισε να υλοποιήσει για πρώτη φορά, το εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και αξιολογημένο για την αποτελεσματικότητά του πρόγραμμα «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού-Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού» των  ΚΕΘΕΑ, ΤACADE και Re-Solv.

Το ΚΕΘΕΑ, ο TACADE και ο Re-Solv είναι  αναγνωρισμένοι  διεθνείς  συμβουλευτικοί οργανισμοί  που εργάζονται για την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, την αγωγή υγείας, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Στο Δωρεάν Εργαστήριο «Δεξιότητες για Παιδιά του Δημοτικού – Προάγοντας την Προστασία του Παιδιού», θα υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί η προσωπική αυτοεκτίμηση των γονέων / κηδεμόνων και στη συνέχεια και εκείνη των παιδιών.

Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε γονείς / κηδεμόνες:

  • Να εξοικειωθούν με την προσωπική και κοινωνική εκπαίδευση, καθώς και με τη σημαντικότητα της αγωγής υγείας για την πρόληψη της κακοποίησης και την προαγωγή της προστασίας.
  • Να συνειδητοποιήσουν τις διάφορες μορφές κακοποίησης, τη σημερινή κατάσταση και τα αποτελέσματά της στα παιδιά.
  • Να σκεφτούν πιθανούς τρόπους πρόληψης ή να γνωρίσουν συγκεκριμένες δεξιότητες προσέγγισης, όπως προτείνονται στο Εργαστήριο.
  • Να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο ρόλος της αυτοεκτίμησης στην πρόληψη και να αξιοποιήσουν τρόπους που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών τους.
  • Να βασιστούν ο ένας στις δυνάμεις του άλλου και να αλληλοϋποστηριχθούν.
  • Να ενδυναμώσουν τη συνεργασία: Κέντρο Πρόληψης – Σπίτι – Σχολείο – Προάγοντας την Προστασία των Παιδιών.

Το Εργαστήριο θα είναι βιωματικό, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι γονείς θα έχουν την ευκαιρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες που σχετίζονται με τους στόχους του σεμιναρίου.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και θα έχουν τη δυνατότητα να  συμμετέχουν έως 20 μέλη.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες διευκρινήσεις μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη υλοποίησης του Εργαστηρίου, κα Βασιλική Αλεξάκη, κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους, στο τηλ. 210 8082673.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet