Συλλυπητήρια Στ. Ζαπάντη & Συμβουλίου Δ.Ε. Κηφισιάς για τον θάνατο του Π. Κουβουτσάκη
Κοινωνία

Συλλυπητήρια Στ. Ζαπάντη & Συμβουλίου Δ.Ε. Κηφισιάς για τον θάνατο του Π. Κουβουτσάκη

Τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του ιδρυτή της Πινακοθήκης Κουβουτσάκη και του «Φόρουμ για την Κηφισιά» Παναγιώτη Κουβουτσάκη εκφράζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», Σταύρος Ζαπάντης, καθώς και εκ μέρους του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς η πρόεδρός του Ειρήνη Πολίτη.

Ακολουθεί η συλλυπητήρια ανακοίνωση του κ. Στ. Ζαπάντη:

Φτωχότερη πολιτιστικά η Κηφισιά μετά την απώλεια του Παναγιώτη Κουβουτσάκη…

Ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης ήταν ένας άνθρωπος με μοναδική προσφορά στον πολιτισμό της πόλης και της χώρας μας.

Συγκέντρωσε με τη ζωή και τις πράξεις του όλα τα χαρακτηριστικά που οριοθετούν τον τιμητικό τίτλο «Μαικήνας των τεχνών». 

Δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες συλλογές  πινάκων ζωγραφικής στην Ελλάδα με περίπου 1.500 έργα. 

Κατασκεύασε και λειτούργησε την Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, μια πινακοθήκη κόσμημα για την πόλη και τη χώρα μας.

Χωρίς να έχει καμία εθνική ή ευρωπαϊκή βοήθεια για την κατασκευή και λειτουργία της Πινακοθήκης, προσέφερε σε όλον τον κόσμο δωρεάν είσοδο σε αυτήν. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και ιδιώτες επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε αυτόν τον ναό των τεχνών, δωρεάν. 

Οι χώροι τις Πινακοθήκης είναι πάντα ανοιχτοί για να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εκδηλώσεις που οργανώνονταν από τον Δήμο, από συλλόγους, ακόμα και από ιδιώτες. 

Ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης δημιούργησε το «Φόρουμ για την Κηφισιά», που είχε σαν σκοπό την οργάνωση και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και άλλων ενεργειών για την προαγωγή των τεχνών και του Δήμου μας!!!

Τους τελευταίους μήνες εργαζόμουν μαζί με τον Παναγιώτη Κουβουτσάκη  ώστε να συνεργαστεί ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας» και η Πινακοθήκη Κουβουτσάκη για να δημιουργήσουμε και οργανώσουμε μαζί έναν καινούργιο «εμβληματικό»  πολιτιστικό θεσμό για την πόλη μας!!!

Παναγιώτη Κουβουτσάκη, από όποιο μετερίζι και να είμαι θα έχω πάντα το παράδειγμά σου στο μυαλό μου!!!

Παναγιώτη Κουβουτσάκη, θα είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει, γιατί εκπλήρωσες τον ύψιστο αρχαιοελληνικό προορισμό ζωής. Το να είναι κάποιος «Χορηγός των Τεχνών»!!!

Σταύρος Ζαπάντης

Πρόεδρος Πολιτισμού & Αθλητισμού, δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς

Ακολουθεί η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς:

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς επιθυμεί να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη των μελών του για τον θάνατο του Παναγιώτη Κουβουτσάκη.

Η Κηφισιά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της απολαμβάνουν την τελευταία εικοσαετία τη δυνατότητα επίσκεψης στην γκαλερί που ο ίδιος ίδρυσε για να στεγάσει την υπέροχη συλλογή του, αλλά κυρίως για να τη μοιραστεί με τους συμπολίτες του. Η χαρά του συλλέγειν δεν παρέμεινε ιδιωτική υπόθεση, αντιθέτως διαχέεται και φέρνει κοντά στον επισκέπτη έργα ξακουστών ξένων  εικαστικών όπως του de Chirico, του Courbet, του Rodin, αλλά και Ελλήνων όπως του Γύζη, του Τέτση, του Μυταρά, του Τσαρούχη, σε μια αρμονική συνύπαρξη κλασικών δασκάλων με σύγχρονους δημιουργούς. Η φιλόξενη Γκαλερί Κουβουτσάκη, επιπλέον, παραχωρώντας ευγενικά τις αίθουσές της σε φορείς και συλλογικότητες του Δήμου Κηφισιάς, δίνει την ευκαιρία στους παρισταμένους να απολαύσουν ξεχωριστές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής αξίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η παρακαταθήκη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Θερμά συλλυπητήρια.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς

Ειρήνη Κ. Πολίτη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet