Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών υλοποίησε το Κ.Π. «Προνόη»
Κοινωνία

Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών υλοποίησε το Κ.Π. «Προνόη»

Το 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο «Boys and Girls Plus» υλοποίησε στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2016 το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» (Δήλου 10) στην Κηφισιά και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας του υπουργείου Παιδείας, Ευαγγελία Φρυδά.

Το πρόγραμμα «Boys and Girls Plus» είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης για την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και για την ανάπτυξη υγιών στάσεων και συμπεριφορών των νέων. Απευθύνεται στην πληθυσμιακή ομάδα των εφήβων, ηλικίας από 13-19 ετών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα επιμορφώνονται με κατάλληλες δεξιότητες μέσω καινοτόμων διαδικτυακών και έντυπων εργαλείων με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους νέους για τις αρνητικές συνέπειες των συμπεριφορών υψηλού κινδύνου και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμμετέχουν σε αυτό 10 φορείς από 9  χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα που εκπροσωπείται από το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη». Συντονιστής του Προγράμματος είναι το University College Ghent του Βελγίου.

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» συμμετείχαν 21 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Δήμο Κηφισιάς, αλλά και από όμορους δήμους. Οι εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν το σεμινάριο ως ιδιαίτερα ενδιαφέρον, οργανωμένο και ρεαλιστικά εφαρμόσιμο στους μαθητές. Συντονίστρια του σεμιναρίου ήταν η κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας & Ζεύγους, Βασιλική Αλεξάκη. Επίσης, συμμετείχαν δύο φοιτήτριες κοινωνικής εργασίας η κα Βασιλική Θωμά και η κα Φανή Καξηρή.

Την ημέρα του σεμιναρίου παρευρέθηκαν για τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα των εκπαιδευτικών η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας του υπουργείου Παιδείας Ευαγγελία Φρυδά, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου και η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και συντονίστρια του «Boys and Girls Plus» στη χώρα μας Σωτηρία Μακαρώνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet