Ο Δήμος Κηφισιάς απαντά για τα χρήματα της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής
Κοινωνία

Ο Δήμος Κηφισιάς απαντά για τα χρήματα της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Με στοιχεία και κατανομή ποσών χρηματικών ποσών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Κηφισιάς απαντά η διοίκηση του Δήμου σε επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου με βάση την οποία υπήρξαν «φαινόμενα διάκρισης μεταξύ των σχολικών μονάδων με αδιαφανή κριτήρια» (Προβλήματα στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κηφισιάς).

Όπως αναφέρει στην ακόλουθη απάντηση ο Δήμος Κηφισιάς, «ο τομέας της Παιδείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά για συνεχή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών ως προς τα παιδιά».

Σε απάντηση της από 11/1/2016 της επιστολής του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου και προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

Ο Σύλλογος στην επιστολή του διαμαρτύρεται για «φαινόμενα διάκρισης μεταξύ των σχολικών μονάδων με αδιαφανή κριτήρια με αποτέλεσμα κάποιες σχολικές μονάδες να ευνοούνται ή όχι». Παρακαλούμε όπως γίνει συγκεκριμένη αναφορά ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε τις απαιτούμενες απαντήσεις. Οι αόριστες αναφορές το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση.

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λαμβάνει τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις με επιχορήγηση του Δήμου από πόρους της κεντρικής διοίκησης. Σύμφωνα με τον Ν. 8440/24-02-11 ο καταμερισμός των λειτουργικών ποσών γίνεται με τις εξής παραμέτρους 45% ανά μαθητή, 30% ανά τμήμα, 10% ανά αίθουσα, 10% για παλαιότητα και 5% για αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Όλες οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από ΔΕΠ και Σχολική Επιτροπή.

Η κατανομή των ποσών γίνεται με πλήρη διαφάνεια και ισονομία. Κατά το έτος 2015 παρουσιάστηκαν μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση των ΚΑΠ από την κεντρική διοίκηση προς τους Δήμους (χαρακτηριστικά από την είσπραξη της δεύτερης δόσης με την τρίτη δόση μεσολάβησε διάστημα 5 και πλέον μηνών). Παρά το γεγονός αυτής της καθυστέρησης η Σ.Ε. κατέβαλε την προβλεπόμενη δόση στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία προτού η δόση αυτή εκταμιευτεί στον λογαριασμό της. Τα Νηπιαγωγεία έλαβαν το 50% σε όλες τις δόσεις, ενώ τα Δημοτικά δεν έλαβαν ποσοστό από τη δεύτερη δόση καθώς υπήρχαν χρήματα στους λογαριασμούς τους και υπήρχε η ανάγκη αποπληρωμής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Φυσικά σε αιτήματα διευθυντών για πρόσθετη επιχορήγηση η  Σ.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα.

Στην τέταρτη και τελευταία δόση τα Δημοτικά Σχολεία επιχορηγήθηκαν με ποσοστό 25% καθώς πέρα από τις πάγιες ανάγκες που καλύπτονται από την Σ.Ε. και τον Δήμο (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, πετρέλαιο και φυσικό αέριο) η Σ.Ε. προχώρησε σε κεντρική προμήθεια καθαριστικών, χαρτικών και αναλώσιμων όπως χαρτί φωτοαντιγραφικό Α3, Α4. Κάθε απόφαση κατανομής των ποσών και των ποσοστών είναι ομόφωνη από το Συμβούλιο της Σ.Ε. όπου συμμετέχουν τρεις (3) διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και ισάριθμα μέλη από την Ένωση Γονέων. Τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και διευθυντές σχολείων ή Σύλλογοι Γονέων εκτός επιτροπής δεν έχουν διαμαρτυρηθεί για φαινόμενα διάκρισης μεταξύ των σχολικών μονάδων.

Ο τομέας της Παιδείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες αλλά για συνεχή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για όσο το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών ως προς τα παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet