Συνάντηση διευθυντών σχολείων με την Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή
Κοινωνία

Συνάντηση διευθυντών σχολείων με την Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κηφισιάς, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, μεταξύ του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς Νικήτα Κόκκαλη, υπηρεσιακών παραγόντων και διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και  Νηπιαγωγείων.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπήρξε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς τον τρόπο λειτουργία της.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε η καθυστέρηση που υπήρξε το 2015 στην απόδοση των κονδυλίων από την ΚΑΠ  προς τη Σχολική Επιτροπή, η οποία οφειλόταν στην κεντρική διοίκηση και παρατηρήθηκε φυσικά σε όλους τους Δήμους. Όπως ενημερώνει η ανακοίνωση, οι διευθυντές των σχολείων συμφώνησαν απόλυτα ως προς την κατανομή των πόρων καθώς και με τον τρόπο που καλύπτει τις πάγιες ανάγκες η Σχολική Επιτροπή του Δήμου.

Στη συνάντηση εκφράστηκαν επίσης προβληματισμοί σχετικά με τις επισκευές των σχολικών κτηρίων. Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Κηφισιάς έχει προκηρύξει εργολαβία ύψους 300.000 ευρώ, η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθυστερεί λόγω συνεχόμενων ενστάσεων από εργολάβους. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μικρότερη εργολαβία ύψους 24.600 ευρώ για την αντιμετώπιση των άμεσων επισκευαστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου. Επιπλέον η Σχολική Επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της ενέκρινε έργα ύψους 7.650 ευρώ για τις ανάγκες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς (αύλειος χώρος) και του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας (στέγαστρο).

Για το ζήτημα της ανέγερσης του 10ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς, για το οποίο τέθηκε σχετικό ερώτημα, ο κ. Ν. Κόκκαλης ενημέρωσε  ότι η μελέτη είναι σε εξέλιξη από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ Α.Ε.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet