Μεταφέρεται η βιολογική αγορά των Αλωνίων
Κοινωνία

Μεταφέρεται η βιολογική αγορά των Αλωνίων

Σε δύο νέα σημεία μεταφέρεται η βιολογική αγορά που πραγματοποιείται στη συνοικία «Αλώνια» της Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς (από την οδό Μπακογιάννη έως την οδό Άνδρου) προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα καλύτερα οι ανάγκες των δημοτών και κατοίκων και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Συγκεκριμένα η βιολογική αγορά μεταφέρεται:

  • Στη συμβολή των οδών Ευρώτα & Κηφισού, στη Νέα Κηφισιά, από 01/01 – 30/06.
  • Στα οικόπεδα «Γκέρτσου», τα οποία περικλείονται από τις οδούς Σεβδικίου – Τατοΐου – Χρήστου Νέζερ και Σκουφά, στη Νέα Ερυθραία, από 01/07 – 31/12.

H βιολογική αγορά θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, κάτι το οποίο θα πιστοποιηθεί, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016.

Το ωράριο λειτουργίας είναι το ακόλουθο:

Χειμερινό ωράριο

  • Από τις 14:30 έως τις 18:30 – Λειτουργία της βιολογικής λαϊκής.
  • Από τις 18:30 έως τις 19:00 – Καθαριότητα του χώρου.

Θερινό ωράριο

  • Από τις 16:00 έως τις 18:00 – Λειτουργία της βιολογικής λαϊκής.
  • Από τις 18:00 έως τις 18:30 – Καθαριότητα του χώρου.

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς αναφέρει, ακόμη:

«Όπως είναι γνωστό, η δημοτική Αρχή έχει εκφράσει τη βούληση της να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μεταφορά των δύο λαϊκών αγορών από τα συγκεκριμένα σημεία της περιοχής Αλωνίων όπου παραμένουν για περισσότερο από 10 χρόνια, γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και υποβαθμίζει αναμφίβολα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κυρίως με την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στενών δρόμων με επίσης στενά πεζοδρόμια.

»Οι κινήσεις του Δήμου ξεκίνησαν με τη μεταφορά της βιολογικής αγοράς και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η αλλαγή σημείου της συμβατικής λαϊκής αγοράς που λειτουργεί προβληματικά δίπλα στο Κοιμητήριο.

»Τονίζουμε πως ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί συνεχίζει να επιτρέπει τη λειτουργία ανεξάρτητης βιολογικής αγοράς καθώς και αγορών χωρίς μεσάζοντες με ευνοϊκούς όρους και υπό το καθεστώς της αυτόνομης διαχείρισης.

»Οι νέοι χώροι υποδοχής της βιολογικής αγοράς, προκάλεσαν αντιδράσεις από τους παραγωγούς της, οι οποίοι γνώριζαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 την πρόθεση του Δήμου. Μάλιστα είχαν προσκληθεί προκειμένου να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις κάτι το οποίο ουδέποτε έπραξαν. Χωρίς να εκτιμήσουν τη στήριξη του Δήμου Κηφισιάς στη διαρκή λειτουργία της αγοράς -παρά το αμφισβητούμενο θεσμικό πλαίσιο- πληροφόρησαν ελλιπώς τους καταναλωτές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet