Ενέργεια & αισιοδοξία στις εφηβικές διαφημίσεις κατά των εξαρτήσεων
Κοινωνία

Ενέργεια & αισιοδοξία στις εφηβικές διαφημίσεις κατά των εξαρτήσεων

Μέσα σε κλίμα νεανικής ενέργειας, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το «3ο Εφηβικό Φεστιβάλ Διαφημίσεων Πρόληψης των Εξαρτήσεων» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς, το Σαββάτο 16 Απριλίου 2016.

Στο Φεστιβάλ έδωσαν δυναμικό παρόν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου Κηφισιάς, αλλά και των γύρω περιοχών. Η πρωτοποριακή αυτή δράση του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» έδωσε την ευκαιρία στους εφήβους να κινητοποιηθούν, να προβληματιστούν, να δημιουργήσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε μια δράση από τους νέους για τους νέους. Η επιτυχία του Φεστιβάλ έγκειται στην ενεργητική συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, αφού για να οργανωθεί και υλοποιηθεί συνέβαλαν και συμμετείχαν διευθυντές σχολείων, καθηγητές – σύνδεσμοι του Φεστιβάλ, εκπρόσωποι των μελών των πενταμελών συμβουλίων των τάξεων, μαθητές δημιουργοί και μαθητές εθελοντές σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα, τους εκπαιδευόμενους φοιτητές και τους εθελοντές του  Κ.Π. «Προνόη». Οι μαθητές έγιναν σύμμαχοι στο έργο της Πρόληψης και έδωσαν το δικό τους μήνυμα απέναντι στις εξαρτήσεις, την απάθεια και την αδράνεια μέσα από τις δημιουργίες τους, τις προληπτικές διαφημίσεις τους, τη μουσική και την εθελοντική προσφορά τους, αποδεικνύοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Κέντρου, ότι «είναι πράγματι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον, αρκεί να τους δώσουμε ένα βήμα έκφρασης!».

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά: το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Παλλήνης με το σύνολο ακορντεόν του και η Μπάντα του Προγράμματος για εφήβους χρήστες «Στροφή – ΚΕΘΕΑ», γεφυρώνοντας με έναν συγκινητικό τρόπο το έργο της πρόληψης με τα αποτελέσματα της θεραπείας και της επανένταξης.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που συμμετείχαν με τις δημιουργίες τους, ήταν:

  • 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς
  • 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς
  • 3ο Γυμνάσιο Κηφιασιάς
  • 2ο Λύκειο Κηφισιάς
  • 3ο Λύκειο Κηφισιάς
  • Λύκειο Νέας Ερυθραίας.
  • 2ο Γυμνάσιο Πεύκης

Τα βραβεία κέρδισαν για τις δημιουργίες τους στο Φεστιβάλ οι εξής:

Α΄ Βραβείο: 2ο Γυμνάσιο Πεύκης για το βίντεο με τίτλο «Γύρω γύρω όλοι στη μέση οι εξαρτήσεις».

Μαθητές: Αγορής Ιάσονας, Γκριτζάπη Ελευθερία, Μαρία Μυρτώ, Γκάμπεση Αφροδίτη, Καϊταλίδη Βασιλική, Γουπιου Δανάη, Αντωνακέλης Στράτος, Κολέτσου Γαρυφαλλιά, Κολέστου Άννα-Αρετή, Νικολαΐδη Μαρία.

Β΄ Βραβείο: 2ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς για το βίντεο με τίτλο «Σβήσε το σήμερα για να ζήσεις το αύριο».

Μαθητές: Τσιλιμπης Παναγιώτης, Χαλιλαϊ Ίλντα, Ρηγοπούλου Άννα.

Γ΄ Βραβείο: 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς για το εικαστικό της έργο.

Μαθήτρια: Νταουντάκη Μαρία.

Οι δημιουργίες των μαθητών που νίκησαν έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του Κ.Π. «Προνόη» στο facebook.

Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από μια κριτική επιτροπή που αποτελούταν από πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Κηφισιάς Γιάννη Παντελεάκη, του επιστημονικού χώρου: την πρόεδρο του Δ.Σ. του Κ.Π. «Προνόη» και αν. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, την κοινωνιολόγο από τον τομέα Εφαρμογών Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Μαρία Κολλιοπούλου, την κοινωνική λειτουργό και επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης των εξαρτήσεων του Κ.Π. «Προνόη» Βάσω Αλεξάκη, εξειδικευμένους επαγγελματίες: τον διαφημιστή από την εταιρεία «4WISEMONKEYS» Μάρκο Άρη, τον σκηνοθέτη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ» Γιαννόπουλο Νίκο, ενώ δεν έλειψε ούτε εδώ, η νεανική εκπροσώπηση μέσω της παρουσίας της φοιτήτριας ψυχολογίας και νικήτριας του προηγουμένου Φεστιβάλ, Μαρίτας Σαλιάρη.

Στους νικητές  δόθηκαν δωροεπιταγές από το Κ.Π. «Προνόη» και δωρεάν συνδρομές για ένα έτος σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, μια ευγενική προσφορά του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, που ήταν συνδιοργανωτής στο Φεστιβάλ. Επιπλέον, οι δημιουργίες των μαθητών θα αξιοποιηθούν σαν μέρος των ενεργειών ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης  του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ.

Η κα Αγγελική Πιτίδη-Τριανταφύλλου, πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Π. «Προνόη», τα μέλη του Δ.Σ., καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας: η κα Μακαρώνη Σωτηρία, επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. «Προνόη», ψυχολόγος Υγείας MSc, η κα Γιαννοπούλου Διονυσία, κοινωνική λειτουργός – αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη, η κα Αλεξάκη-Αναστασοπούλου Αρχοντούλα, κοινωνική λειτουργός, επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης, η κ. Αλεξάκη Βασιλική, κοινωνική λειτουργός – επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης συγχαίρουν με ανακοίνωσή τους, ιδιαιτέρως τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ καθώς και τους γονείς, διότι, όπως αναφέρουν «με τις προσπάθειες όλων μαζί, η πρόληψη, αλλά και η ίδια η ζωή προχωρά μπροστά!».

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» μπορούν να απευθύνονται:

  • Στον αριθμό τηλεφώνου: 210 8082673
  • Στο e-mail: [email protected]
  • Στην ιστοσελίδα: www.pronoi.org.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet