Η «Λωξάντρα» ανοίγει την αυλαία των «Μενανδρείων 2016»
Πολιτισμός

Η «Λωξάντρα» ανοίγει την αυλαία των «Μενανδρείων 2016»

Με την παράσταση «Λωξάντρα» ανοίγει η αυλαία του πολιτιστικού θεσμού «Μενάνδρεια 2016» του Δήμου Κηφισιάς τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά, παρουσιάζεται στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης, Κηφισιά), στις 9 το βράδυ.

Πρόκειται για έναν μονόλογο βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου.

Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και στη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λωξάντρα αναδεικνύεται σε σύμβολο της πολίτικης Ρωμιοσύνης, διασώζοντας τη μνήμη και την ταυτότητα με τον αυθορμητισμό και τη γνησιότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου, με το βαθύ γυναικείο ένστικτο και τη μητρική αγκαλιά.

Στόχος της παράστασης δεν είναι μια απλή «νοσταλγική» αναδρομή, αλλά να προβάλλει το ήθος και τις αξίες ζωής του πολιτισμού των Ρωμιών της Πόλης σε σχέση με τη σύγχρονη κρίση και τις σημερινές μας ανάγκες για έκφραση, επικοινωνία κι ανθρωπιά.

Συγκλονιστική, όπως πάντα, η ερμηνεία της Άννας Βαγενά, προσκαλεί τον θεατή σ΄ ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν με μια δυναμική επικοινωνία.

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Άννα Βαγενά

Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Εισιτήρια

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ.
  • Φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι: 10 ευρώ.
  • Προπώληση: 8 ευρώ (στο www.viva.gr. τηλ. 11876).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet