Μάγεψε την Κηφισιά ο Στέφανος Κορκολής
Πολιτισμός

Μάγεψε την Κηφισιά ο Στέφανος Κορκολής

Με μία μοναδική sold out συναυλία επέστρεψε στην Κηφισιά ο Στέφανος Κορκολής. Το αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς πλημμύρισε από κόσμο την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στη συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα.

Ο Στέφανος Κορκολής μετά τις δύο πετυχημένες συναυλίες του στην Κηφισιά με έργα του μεγάλου μουσουργού μας Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνευμένα μοναδικά από την ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη, επέστρεψε στην Κηφισιά για να χαρίσει στο κοινό μια συναυλία με δικά του έργα, από τις πρώτες μουσικές του συνθέσεις και τα ορχηστρικά του, τραγούδια που ο ίδιος μας έκανε να αγαπήσουμε ως ερμηνευτής, αλλά και τραγούδια που ο ίδιος τα έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του.

Τη συναυλία προλόγισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης.

Μια μουσική βραδιά όπου ξεδιπλώθηκε ολόκληρος ο μουσικός κόσμος του Στέφανου Κορκολή, ένα μουσικό ταξίδι που άρχισε με τον «Ερωτόκριτο» ερμηνευμένο αισθαντικά και τρυφερά από τη νεαρή και πολύ ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη.

Υπό το φως της πανσελήνου ο κόσμος απήλαυσε τον μοναδικό Στέφανο Κορκολή να παίζει με εξαιρετική δεξιοτεχνία δικές του συνθέσεις και ορχηστρικά όπως το «Sensitivities» και «Limbertango», αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος όπως το «Δεν είσαι εδώ», «Ο Άγγελος μου», το «Θες», το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία 11 χρόνια μετά από τη μαγική εκτέλεση του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, γνωστά τραγούδια ξένα και ελληνικά άλλων συνθετών, αλλά και κομμάτια από τη «μουσική του εφηβεία», όπως ο ίδιος την ονομάζει, και που όλοι έχουμε αγαπήσει όπως το «Σκόνη και Θρύψαλα», «Στους πέντε ανέμους», «Καρδιά μου λιώνω» κ.ά.

Η εκφραστικότητα, η αμεσότητα και η επικοινωνία του Στέφανου Κορκολή με τον κόσμο, η νεαρή Σοφία Μανουσάκη με τη ζεστή και όμορφη φωνή της, αλλά και οι ταλαντούχοι μουσικοί που τους συνόδευαν, ο Βασίλης Δεφίγγος στο σαξόφωνο και στο φλάουτο και ο Κώστας Πυρένης στην κιθάρα, έκαναν τους θεατές να γίνουν όλοι μια παρέα και μαζί να γυρίσουν πίσω τον χρόνο, εκεί που οι αποστάσεις μεταξύ ακροατών και μουσικών ήταν ανύπαρκτες.

Η συναυλία έκλεισε με μία έκπληξη για τον Στέφανο Κορκολή από τον πρόεδρο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρο Ζαπάντη, με αφορμή τα γενέθλια του Στέφανου που ήταν την προηγούμενη μέρα.
Ο κόσμος ευχήθηκε τραγουδώντας τα «Χρόνια Πολλά» στον Στέφανο Κορκολή, ο οποίος έσβησε τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας φανερά συγκινημένος και χαρούμενος.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, η αντιδήμαρχος Σίσσυ Παπασπύρου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Σταύρος Ζαπάντης, ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Κουρέπης, η πρόεδρος της «Μένανδρος Α.Ε.» Πόλυ Αστερίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Ευγενία Παπαδήμα, Γιάννης Παντελεάκης, Δήμητρα Αγάπακη και Γιώργος Παπαδόπουλος, η πρώην αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Λίλα Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κηφισιάς Ρένα Πολίτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Κατερίνα Κροντηρά, Αγγελική Βαλασοπούλου, Ελευθερία Ρούσσου και Σταύρος Αρώνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet