Φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου στο ΚΕΜΜΕ
Πολιτισμός

Φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου στο ΚΕΜΜΕ

Φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου πραγματοποιείται στο ΚΕΜΜΕ Νέας Ερυθραίας από την 1η Φεβρουαρίου έως και τις 3 Μαρτίου 2016.

Tο Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) είναι κατά κύριο λόγο αφιερωμένο στη μνήμη των ιερών τόπων, που οι πρόσφυγες κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας άφησαν πίσω τους στον μεγάλο διωγμό. Στεγάζεται στη Βίλα Κώστα, ένα εξαιρετικό δείγμα της αρχιτεκτονικής του 1930, όπως τότε αναπτύχθηκε στην περιοχή του Καστρίου, με χαρακτηριστική κόκκινη πέτρα από τοπικά λατομεία.  Η Βίλα δωρίθηκε από τη χήρα του Αθανάσιου Κώστα, την Αικατερίνη Κώστα το 1987 και στέγασε το Πνευματικό Κέντρο του τότε Δήμου της Νέας Ερυθραίας. Με τη συνένωση των Δήμων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, η Βίλα Κώστα αφιερώθηκε στην προσφυγική μνήμη, χωρίς όμως να χάσει και τους ευρύτερους πολιτιστικούς στόχους.

Παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις και κάθε είδους πολιτιστική εκδήλωση παραμένουν στους σκοπούς των δράσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έρχεται να προστεθεί και το Φεστιβάλ ισπανόφωνου κινηματογράφου, το οποίο αποτελεί μια πολύτιμη προσφορά των Πρεσβειών Ισπανίας και Αργεντινής, του Προξενείου του Ισημερινού και του Ινστιτούτου Θερβάντες, με την ευγενική συνεργασία και επιμέλεια του κ. Κώστα Μαντά. Είναι μια αντιπροσωπευτική σειρά 10 ταινιών από την Ισπανία, την Αργεντινή και τον Ισημερινό.

Ισπανία, Αργεντινή, Ισημερινός, Ελλάδα: Τρεις χώρες τόσο μακριά… τρεις κοινωνίες τόσο, μα τόσο κοντά! Ο κινηματογράφος πιστοποιεί και ενώνει.

Οι προβολές θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 3η Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΕΜΜΕ, στην οδό Λουκή Ακρίτα 4, στη Νέα Ερυθραία.

Οι ταινίες με τη σειρά προβολής τους είναι οι εξής:

Ισπανική ταινία «Τα 13 τριαντάφυλλα»Ισπανία

  • «Τα 13 τριαντάφυλλα» («Las 13 rosas»), 1 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Διδακτορική διατριβή» («Τesis»), 4 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Σκάσε και Περπάτα» («Carmina o revienta»), 8 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου» («Siete Mesas de billar frances»), 11 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Βιριδιάνα» (Viridiana»), 15 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Ξαδέρφια» (Primos»), 18 Φεβρουαρίου 2016.

Αργεντινή

  • «Αιχμάλωτη» («Cautiva»), 22 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Πραγματικές αλήθειες» («VerdadesVerdoderas la vida de Estela»), 25 Φεβρουαρίου 2016.
  • «Σκοτεινός θάλαμος» («La camera oscura»), 29 Φεβρουαρίου 2016.

Ισημερινός

  • «Η τίγρη» («La tigra»), 3 Μαρτίου 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet