Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2016
Πολιτισμός

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2016

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2016 που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το τμήμα Πολιτισμού του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου 2016 στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς.

Τα τέσσερα θεατρικά σχήματα που συμμετείχαν παρουσίασαν ιδιαίτερα προσεγμένες παραστάσεις και ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό που παρευρέθηκε όλες τις βραδιές της εκδήλωσης.

Αν και λόγω κακοκαιρίας έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα και η πρεμιέρα από 7 Ιουνίου μεταφέρθηκε στις 10 Ιουνίου, στη συνέχεια η εκδήλωση εξελίχθηκε ομαλά.

Στα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2016 πήραν μέρος τα ακόλουθα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα:

  • Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας με το έργο «Βαριέμαι!» του Ρικάρντο Ταλέσνζκ.
  • Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» με το έργο «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
  • Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα με το έργο  «Τρωάδες» του Ευριπίδη.
  • Θεατρική Ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου με το έργο «Βίρα τις άγκυρες» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς 2016Καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν και αυτή τη χρονιά ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, ενώ την κριτική επιτροπή πλαισίωναν η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η Κική Αυγουστάτου και η Αννέτα Μολύβα.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 μετά από σύσκεψη της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκαν τα βραβεία στους συμμετέχοντας ερασιτεχνικούς θιάσους ως εξής:

  • Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
  • Βραβείο Σκηνοθεσίας στον σκηνοθέτη Νίκο Γκεσούλη για την παράσταση του έργου «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
  • Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου τιμητικά στον Αντώνη Περπινιά για τον ρόλο του Ζανό στο έργο «Βίρα τις άγκυρες» των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου της Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.
  • Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου στον Κυριάκο Σαββόγλου για τον ρόλο του Ταλθύβιου στο έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
  • Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στη Σωτηρία Τσέλιου-Παππά για τον ρόλο της Εκάβης στο έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
  • Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου εξ ημισίας στη Ν. Κατσαρού για τον ρόλο της Πόνθια και στην Ι. Κατσαρού για τον ρόλο της Μαρτύριο στο έργο «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».
  • Βραβείο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας στη Δήμητρα Χαλκιοπούλου για το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
  • Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης στον Γιάννη Ψειμάδα για το  έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.
  • Βραβείο Μουσικής Επένδυσης στον σκηνοθέτη Μιχάλη Μαραγκόγια το έργο «Βαριέμαι!» του Ρικάρντο Ταλέσνζκ από το Λαϊκό Θέατρο Νέας Ερυθραίας.

Στις παραστάσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος Σταύρος Ζαπάντης και ο αντιπρόεδρος Αχιλλέας Κουρέπης του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού και πλήθος κόσμου.

Όλες οι παραστάσεις συγκέντρωσαν τα καλύτερα σχόλια και το κοινό έδωσε το πιο ζεστό κι έντονο χειροκρότημα όλες τις βραδιές σε όλους τους συντελεστές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet