Ομιλία Γ. Θεοδωρακόπουλου για τον ρόλο των Δήμων στον Αθλητισμό
Αθλητισμός

Ομιλία Γ. Θεοδωρακόπουλου για τον ρόλο των Δήμων στον Αθλητισμό

Για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μίλησε στην Αρχαία Ολυμπία ο δημοσιογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης έκανε αναφορά στις μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στο Ρίο τονίζοντας ότι τα τρία χρυσά μετάλλια την εποχή της κρίσης, αλλά και η συνολική παρουσία της αποστολής, ήταν, όπως ανέφερε, «ένα ανέλπιστο γεγονός, αφού και οι πλέον αισιόδοξοι δεν το περίμεναν, γιατί οι περικοπές στον αθλητισμό, λόγω των μνημονίων, είναι εξ άλλου μεγάλες με τις περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις».

«Το ερώτημα είναι τώρα κρίσιμο. Πώς θα αξιοποιήσουμε αυτές τις επιτυχίες προς όφελος όχι μόνο της νεολαίας, με την αθλητική παιδεία και την ανάπτυξη του αθλητισμού στη σχολική ηλικία, αλλά και των  ενηλίκων με την προώθηση της μαζικής άσκησης. Κι εδώ αναδεικνύεται ο αποφασιστικός ρόλος των δήμων» υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων ανέφερε ότι ο ρόλος των δήμων δεν είναι να φτιάχνουν και να συντηρούν εγκαταστάσεις για την προετοιμασία του υψηλού αθλητισμού, αλλά για τη μαζική άσκηση των πολιτών και των αθλητών των συλλόγων της περιοχής τους. «Δεν είναι δυνατόν να αποδώσουμε ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ολυμπιακή προετοιμασία, όταν την αρμοδιότητα αυτή την έχουν η  Πολιτεία, η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή και οι Εθνικές Ομοσπονδίες. Οι δήμοι αντιθέτως οφείλουν να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες και να παρέχουν διευκολύνσεις στους κατοίκους για τη μαζική άσκηση, στους αθλητικούς χώρους, στα πάρκα, στα δάση, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια των πόλεων. Γιατί σήμερα τα πεζοδρόμια μόνο για τους πεζούς δεν είναι», τόνισε ο κ. Γ. Θεοδωτακόπουλος.

Για τον ρόλο του Τύπου συμφώνησε ότι θα πρέπει οι ερασιτέχνες αθλητές να βλέπουν το… όνομά τους συχνότερα και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια. Αναγνώρισε όμως ότι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έχουν σημαντική προτεραιότητα στην προβολή. «Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα» είπε. Στάθηκε επίσης στην κάλυψη από τα ΜΜΕ των προσπαθειών των αθλητών που δεν επιτυγχάνουν τον στόχο τους. «Ο πρωταθλητισμός έχει περισσότερες ήττες από τις νίκες. Ας μην γυρίζουμε λοιπόν την πλάτη σε εκείνους που δεν ανεβαίνουν στο βάθρο», επεσήμανε.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδικός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής Σάκης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος της  stoiximan Γιάννης Σπανουδάκης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, καθηγητές Πανεπιστημίων, διευθυντές και στελέχη ΜΜΕ (Βαγγέλης Ιωάννου, Μένιος Σακελλαρόπουλος, Στέφανος Κούμπης, Σταύρος Γεωργακόπουλος, Βαγγέλης Μπραουδάκης) και οι ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι) και Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet