Μ. Πάγκαλος: Να έρθει στο Δ.Σ. η μελέτη για την αποπεράτωση του Κλειστού
Αθλητισμός

Μ. Πάγκαλος: Να έρθει στο Δ.Σ. η μελέτη για την αποπεράτωση του Κλειστού

Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης, η οποία αναγνώστηκε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 25 Απριλίου 2016, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Ριζοσπαστικής Ανατροπής, Μανόλης Στ. Πάγκαλος (σ.σ.: απουσίαζε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Σώματος) αναφέρεται στο θέμα του ημιτελούς κλειστού Αθλητικού Κέντρου της Λυκόβρυσης.

Στην επιστολή του, αφού αναφέρεται στην «παραφιλολογία» που χρόνια συντηρείται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θέτει σειρά ερωτημάτων για τις μέχρι σήμερα ευθύνες των δημοτικών Αρχών στον χειρισμό της όλης υπόθεσης και ζητεί να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη για την ολοκλήρωση του κλειστού, στο πνεύμα του τότε υπουργού ΠΕΧΩΧΕ, Κώστα Λαλιώτη, που καθόριζε επίσημα το συγκεκριμένο οικόπεδο του Δήμου ως «χώρο ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου»

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Μ. Πάγκαλου:

Στην τοπική κοινωνία της Λυκόβρυσης, εδώ και χρόνια, διασπείρονται ειδήσεις για πολυετείς διαπραγματεύσεις μεταξύ αιρετών και προέδρων Διοικητικών Συμβουλίων Ανωνύμων Εταιρειών (Τσιμέντα Ηρακλής, Lafarge), για εκχώρηση τμήματος του οικοπέδου τους, όπου δήθεν θα γινόταν νέο αθλητικό κέντρο, σε χώρο όμως στον οποίον υφίστανται τελεσίδικες υπέρ των επιχειρήσεων αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα τελευταία χρόνια «ακούγεται» ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την ιδιοκτήτρια επιχείρηση και θα δοθεί ως δωρεά στον Δήμο τμήμα του προαναφερθέντος οικοπέδου.

«Ακούγεται» ότι ο χώρος του υφιστάμενου ημιτελούς αθλητικού κέντρου, μετά την νομοθέτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυκόβρυσης, θα αποκτήσει υψηλή ανταλλακτική αξία.

«Ακούγεται» ότι Κύπριος επιχειρηματίας έχει ζητήσει να αγοράσει το οικόπεδο του ημιτελούς αθλητικού χώρου με δέσμευσή του να χτίσει αντίστοιχο αθλητικό κέντρο, με δικά του έξοδα, σε χώρο που θα του υποδείκνυε ο Δήμος Λυκόβρυσης.

Όλη αυτή η δήθεν «πραγματική εικόνα» εκπορευόταν από χείλη Λυκοβρυσιωτών, επίσημων και μη!

Η συνεχής παραπληροφόρηση πέτυχε μέρος του στόχου της και στην τοπική κοινωνία άρχισε να αναπτύσσεται η άποψη ότι το ημιτελές αθλητικό κέντρο δεν μπορεί να λειτουργήσει είτε λόγω πολεοδομικών και ρυμοτομικών ελλείψεων, είτε γιατί δεν υφίσταται δυνατότητα λήψης αδειών, είτε γιατί το κτίσμα έχει καταστραφεί και δεν συμφέρει στον Δήμο η ολοκλήρωσή του.

Δίπλα σε όλα αυτά πρώην δήμαρχος κατηγορεί σε συνέντευξή του άλλον αιρετό της Λυκόβρυσης, ότι δήθεν ως υπάλληλος εταιρείας που εδρεύει στη Λυκόβρυση αγωνιζόταν ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου.

Επί δεκαπέντε χρόνια, έτσι λειτούργησαν στο συγκεκριμένο ζήτημα, με διαδόσεις και διαρροές δήθεν αληθινών γεγονότων, τόσο ο Δήμος Λυκόβρυσης όσο και ο ενιαίος πλέον Δήμος, με υφέρπουσα «καφενειακού» τύπου παραπληροφόρηση.

Η Ριζοσπαστική Ανατροπή, από την προεκλογική ακόμη περίοδο, είχε αναδείξει το πρόβλημα της εγκατάλειψης από τις δημοτικές Αρχές του ημιτελούς κλειστού αθλητικού χώρου στα όρια της Λυκόβρυσης με τη Μεταμόρφωση και την Κηφισιά.

Κατά την άποψή μας πρέπει να ερευνηθούν και να απαντηθούν άμεσα τα παρακάτω ερωτήματα:

1)   Σε τι ύψος ανέρχονται τα κλαπέντα υλικά και εξαρτήματα;

2)   Ποιο είναι το κόστος των ζημιών που έχουν προκληθεί από την εγκατάλειψη του χώρου;

3)   Γιατί οι δημοτικές Αρχές αρνήθηκαν να φυλάξουν τον χώρο, διατυπώνοντας την άποψη ότι το κόστος φύλαξης είναι μεγαλύτερο από την αξία των αντικειμένων που μπορούσαν να κλαπούν;

4)   Τι πραγματικά χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη ημιτελής αθλητική κατασκευή;

5)   Υπήρξε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την αποπεράτωση του έργου και από πότε;

6)   Αν δεν υπάρχει αντίστοιχη μελέτη, γιατί οι αιρετοί που είχαν τη σχετική ευθύνη, αδιαφόρησαν;

7)   Γιατί οι αιρετοί της Λυκόβρυσης άφησαν επί σειρά ετών το κλειστό γυμναστήριο Λυκόβρυσης να ρημάξει;

8)   Γιατί οι δημοτικές Αρχές του ενιαίου «Καλλικρατικού» Δήμου αδιαφόρησαν πλήρως;

9)   Γιατί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Λυκόβρυσης, εδώ και πολλά χρόνια, δεν κινητοποιήθηκαν για να διασώσουν την περιουσία τους;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα περισώσουν το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχει πληγεί από τις αδιαφανείς ενέργειες αιρετών.

Καλούμε τη σημερινή διοίκηση του Δήμου να βάλει τέλος σε αυτήν την παραπληροφόρηση, και να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη που θα ολοκληρώνει το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο, στηριζόμενη στην απόφαση με αριθμό 18453/4423/17.7.2001 του τότε υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Κώστα Λαλιώτη, που καθόριζε επίσημα το οικόπεδο του Δήμου ως «χώρο ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου» (ΦΕΚ 631/2.8.2001, σελίδες 5434 – 5436).

Έτσι θα παύσει και η ταλαιπωρία των αθλητών των τοπικών συλλόγων της Λυκόβρυσης, καθώς και των γονέων των αθλούμενων παιδιών της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet