ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Χαιρετίζει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το Ο.Τ.9
Ποιότητα Ζωής

ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης: Χαιρετίζει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το Ο.Τ.9

Χαιρετίζει την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το κόστος του έργου στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Δημοτική Ομάδα της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης χαιρετίζει την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής της 7ης Ιούλη 2016, με την οποία αυτή αναλαμβάνει το σύνολο του υπολοίπου του κόστους του έργου στο Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία παράταξη, ως σώμα, δεν καταψήφισε την εισήγηση. Με την απόφαση αυτή η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε ότι δεν εμπλέκεται σε παιχνίδια σκοπιμότητας ή πολιτικά ύποπτων συσχετισμών με πράσινα σημεία ή ψιθύρους για το κόστος του έργου κ.λπ., στα οποία επιδίδονται με αξιοπρόσεκτη συνέπεια ορισμένοι, γνωστοί «τοις πάσι», συμπολίτες μας.

Μετά από προσπάθειες ετών, και παρά τις επιδιώξεις γνωστών και μη εξαιρετέων να μπλοκάρουν στην ουσία το έργο, η Περιφέρεια προχωρεί στη χρηματοδότηση του 100% του υπολειπόμενου κόστους του έργου. Ως γνωστόν μέχρι τώρα χρηματοδοτούσε το 70%, έχοντας δαπανήσει ήδη περίπου 5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο που θα καταβάλει φτάνει τα 4,4 εκατ. ευρω περίπου. Η συμμετοχή του Δήμου θα φτάσει τα 2,1 εκατ. ευρώ (ήδη καταβληθέντα), ενώ δεν θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ περίπου.

Η αναγκαιότητα κατασκευής του μεγάλου αυτού έργου είχε γίνει κατανοητή από όλους τους εμπλεκόμενους ήδη από το 2014, όταν και υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση από την τότε διοίκηση Φωκιανού (στον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης) και τη διοίκηση Σγουρού (στην Περιφέρεια Αττικής), με αναλογία πληρωμής 30% – 70% αντίστοιχα. Αυτό προέβλεπε η αρχική πρόταση του τότε Δήμου Λυκόβρυσης, υλοποιώντας στην ουσία τη θέληση του Λυκοβρυσιώτικου λαού, εκφρασμένη ήδη από το 2004 με την αγορά του οικοπέδου και σε συνέχεια το 2010 με την απόφαση για την εκτέλεση του έργου, να προχωρήσει, και με το υστέρημά του, σε ένα σοβαρό αναπτυξιακό, αλλά και υποδομής, έργο.

Η υπαγωγή του ενιαίου πια Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στους δέκα πλέον υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας, υποχρέωσε (αλλά και διευκόλυνε…) τόσο τον Δημήτρη Φωκιανό, όσο και τον Τάσο Μαυρίδη (νέο δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης πια), να ζητήσουν από τη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, όσο και από τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, την ανάληψη όλου του κόστους του έργου,  η θετική στάση των οποίων απέναντι στο αίτημα αυτό ολοκληρώθηκε με την απόφαση της περασμένης Πέμπτης.

Ελπίζουμε και βάσιμα πιστεύουμε ότι η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας θα συνεχιστεί με το ίδιο θετικό πνεύμα για την ολοκλήρωση και άλλων εκκρεμών θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο μας. Η βούληση της Περιφέρειας για βοήθεια απεδείχθη δεδομένη. Ας μη μείνει στατική η διοίκηση του Δήμου απέναντι στην υποβολή αιτημάτων για ώριμα έργα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet