Έτοιμα τα πρώτα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στη Λυκόβρυση-Πεύκη
Ποιότητα Ζωής

Έτοιμα τα πρώτα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στη Λυκόβρυση-Πεύκη

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, σε κτίρια του δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης με το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι» και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ».

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου/Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων, στο ΚΑΠΗ Πεύκης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης και στο Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, ενώ αναμένονται ακόμα ενέργειες και για άλλα σχολικά κτήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι» και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ». Οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζουν σχετική μελέτη ώστε να υποβληθεί νέα πρόταση για το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και να συμπεριληφθούν και νέες σχολικές μονάδες και άλλα δημοτικά κτήρια.

Για το 1ο Γυμνάσιο Πεύκης, το κτήριο του Δημοτικού Ωδείου/Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων και στο ΚΑΠΗ Πεύκης, η ενεργειακή αναβάθμιση περιλάμβανε αλλαγή κουφωμάτων και εξωτερική θερμομόνωση σε όλα τα κτήρια και εγκατάσταση BMS. Από τις εν λόγω παρεμβάσεις αναμένεται εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 25% και βέβαια ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους δημότες.

Στο πλαίσιο του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι, υλοποιήθηκαν επίσης και δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των εργαζόμενων του Δήμου, της σχολικής κοινότητας και των κατοίκων της πόλης. Ο προϋπολογισμός μελέτης των εν λόγω έργων ενεργειακής αναβάθμισης ήταν 399.720 ευρώ και η σύμβαση ήταν συνολικής αξίας 183.110,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, ολοκληρώθηκαν τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, που περιλάμβαναν αλλαγή κουφωμάτων και εξωτερική θερμομόνωση, εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής και αντικαταστάσεις φωτιστικών με LED, από τα οποία αναμένεται εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 25%.  Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ήταν 169.220 ευρώ και η σύμβαση ήταν συνολικής αξίας 82.920,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ακόμη, στο  Γυμνάσιο Λυκόβρυσης, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, ως πρώτο βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, ενώ ο Δήμος, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα αυτού του έργου, είχε ζητήσει την οικονομική συνδρομή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), η οποία και τελικά δόθηκε. Το έργο το οποίο υλοποιήθηκε το καλοκαίρι, χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από την εταιρία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (εταιρία που απορρόφησε τον ΟΣΚ).

Όλα τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2017-2013, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι και ΙΙ.

«Η εξοικονόμηση  ενέργειας συνδέεται άμεσα με την προστασία του αστικού περιβάλλοντος, τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Η περιβαλλοντική πολιτική, η  εξοικονόμηση ενέργειας και η εν γένει ενεργειακή διαχείριση και συμπεριφορά είναι από τις βασικότερες προτεραιότητες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και του ίδιου του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet